Gylden dag for Harder

-

Der var lagt op til spaending til det sidste i den bedste kvindelige fodboldrae­kke i England.

To point skilte Pernille Harder og Chelsea på førsteplad­sen fra Manchester City på andenplads­en inden sidste runde søndag. Harder og co. kunne derfor ikke hvile på laurbaerre­ne mod Reading.

Chelsea draebte dog hurtigt spaendinge­n i guldkampen og endte med at tage en sikker sejr på 5-0 på eget graes, så mesterskab­et kom i hus.

Dermed får Pernille Harder altså guldmedalj­er i sin første saeson i Londonklub­ben, som efterhånde­n har udviklet sig til en magtfaktor i engelsk kvindefodb­old.

Denne saesons mesterskab er Chelseas andet i traek og det fjerde inden for de seneste seks saesoner.

Naeste søndag kan Harder og Chelsea tage endnu en titel, når FC Barcelona venter i Champions League-finalen. Chelsea er også stadig med i FA Cuppen, der for kvindernes vedkommend­e er nået til ottendedel­sfinalerne.

Var aldrig i fare

Allerede efter cirka et minut sendte tyske Melanie Leupolz Chelsea på guldkurs, da hun scorede til 1-0 efter et hjørnespar­k.

Chelsea dominerede, men måtte til kort før pausen med igen at få bolden i mål. Francesca Kirky fordoblede hjemmehold­ets føring og scorede også til 3-0 cirka ti minutter inde i anden halvleg.

Samantha Kerr lagde op til begge Francesca Kirbys scoringer, men kom også selv på måltavlen, da hun gjorde det til 4-0. Denne gang var det Kirby, der stod for assisten.

Kerrs scoring var hendes 21. i 22 ligakampe, og hun slutter som topscorer i Women's Super League.

Det var efterhånde­n ren legestue for Chelsea, der kom foran 5-0 med cirka et kvarter tilbage. Guldet var altså aldrig i naerheden af at undslippe.

?? FOTO: JOHN WALTON/RITZAU SCANPIX ?? På sidste spilledag sikrede danske Pernille Harder og Chelsea guldmedalj­er i Women’s Super League med en saerdeles sikker sejr.
FOTO: JOHN WALTON/RITZAU SCANPIX På sidste spilledag sikrede danske Pernille Harder og Chelsea guldmedalj­er i Women’s Super League med en saerdeles sikker sejr.