Ekstra Bladet

EN LEGENDE TAKKER AF

Ulf Pilgaard - den store mester - forlader teltet på Bakken med hovedet højt haevet

- MORTEN BUCKHØJ FOTO: HENRIK PETIT

Cirkusrevy­en 2021. Instruktio­n: Lisbet Dahl. Medvirkend­e: Ulf Pilgaard, Merete Maerkedahl, Niels Olsen, Niels Ellegaard, Henrik Lykkegaard, Lisbet Dahl og René Vinthers Ballet. Kapelmeste­r: James Price. Tekster af bl.a.: Carl-Erik Sørensen, Vase & Fuglsang, Adam og James Price m.fl.

Årets Cirkusrevy markerer afslutning­en på Ulf Pilgaards glorvaerdi­ge revykarrie­re, og den store mester forlader teltet på Bakken med hovedet højt haevet og vaerdighed­en i behold og med sin timing i usvaekket forfatning. Selvfølgel­ig i rollen som dronning Margrethe, alt andet ville jo føles forkert.

Der er stadig fut i den gamle skude, siger han – og tilføjer, ’og naturligvi­s også i Dannebrog!’.

Ret skal vaere ret. Dronning Margrethe-nummeret er ikke det bedste, han har lavet, men hvem bekymrer sig om den slags bagateller, når musikken spiller, og klapsalver­ne runger.

For samtidig med, at Cirkusrevy­en tager afsked med sin legende, så sørger den også for at forsikre os alle om, at revyens fremtid tegner lys og lovende, også uden Ulf.

Fremragend­e

Første akt af årets revy er fremragend­e revyunderh­oldning. Højt tempo, faengende musik, gode tekster, morsomme numre og parodier så livagtigt praecise, at originaler­ne må føle, at de glor ind i et spejl.

Merete Maerkedahl indtager scenen med overlegen selvfølgel­ighed sammen med danserne i et laekkert shownummer om at vaere ’den nye sherif i byen’, men det er som statsminis­ter Mette Frederikse­n, at hun stempler fuldtonet ind. Vaersgo’ og spis, menuen er makrelmadd­er.

Teksten er et lille vidunder af Carl-Erik Sørensen, der rimer ’nakkeknold’ på ’ministerho­ld’ og ’frihed, lighed og broderskab’ på, ja naturligvi­s ’makrel i tomat’. Merete har dialekten fra fødslen, resten er råt og utaemmet komisk talent.

Lisbet Dahl laver en ikkeparodi på kulturmini­ster Joy Mogensen, som hun ikke engang ved, hvordan taler eller ser ud. Naeh, hun savner Thyra Frank og Birthe Rønn! Det er ustyrligt morsomt.

Niels Ellegaard er både en presset mand som klimaets minister Dan Jørgensen, der ikke aner, hvordan han skal opfylde sine klimamål og blot håber, at han ikke stadig er minister i 2030, og som konfliktsk­y hundetraen­er, der hverken har magt over hund, hustru eller teenagedat­ter.

Mens Niels Olsen vaelger den karikerede vej, både som lummert sex-kraenkende chef og som en af tre virologer, der nyder deres pludseligt opståede stjernesta­tus.

Brostrøm

Henrik Lykkegaard giver en pragtfuld version af Søren Brostrøm, og en tummelumsk Joe Biden, der ikke aner, hvor han er. Alle har godt materiale og leverer varen.

Corona fylder mere, end man havde forventet, men når det er så underholde­nde og skarpt serveret som her, så gør det intet.

Anden akt står en anelse svagere end inden pausen, men det har vel en naturlig forklaring. Revyens klimaks må og skal vaere hyldesten til Ulf Pilgaard, alt andet ville vaere en dødssynd. Og den får vi så med tilbagebli­k, lejligheds­sang og hele baduljen, men heldigvis usentiment­alt.

Ulf takker af. Og vi siger tak for alle perlerne.

Som en af tre virologer, der nyder deres pludseligt opståede stjernesta­tus

 ??  ?? Tak for alle perlerne
Revy-mesteren Ulf Pilgaard takker af efter årets Cirkusrevy. Selvfølgel­ig som dronning Margrethe.
Tak for alle perlerne Revy-mesteren Ulf Pilgaard takker af efter årets Cirkusrevy. Selvfølgel­ig som dronning Margrethe.
 ??  ?? Mette Maerkedahl som ’Mette Makrel’.
Mette Maerkedahl som ’Mette Makrel’.
 ??  ?? Lisbet Dahl som Lars Løkke Rasmussen.
Lisbet Dahl som Lars Løkke Rasmussen.
 ??  ?? Ikke en ordentlig kaep i øret, men langt ned i halsen. Henrik Lykkegaard og Niels Ellegaard i ’En dag i testcentre­t’.
Ikke en ordentlig kaep i øret, men langt ned i halsen. Henrik Lykkegaard og Niels Ellegaard i ’En dag i testcentre­t’.
 ??  ?? Henrik Lykkegaard som praesident Joe Biden.
Henrik Lykkegaard som praesident Joe Biden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark