Ekstra Bladet

HAR TRE LEDIGE EM-TRØJER

TRUPPEN UDVIDET TIL 26 SPILLERE: Pione Sisto, Robert Skov, Andreas Cornelius, Jens Jönsson og Mathias Zanka Jørgensen er nogle af dem, der har fået en livlive til EM, efter

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

Når landstraen­er Kasper Hjulmand 25. maj saetter navne på sin EM-trup, kan der ikke vaere mange spillere, han har vaeret i tvivl om.

21 af navnene bør vaere sikre, mens Lasse Schøne og Nicolai Boilesen også virker meget taet på en plads i truppen til sommerens EM-slutrunde, hvor Danmark spiller alle tre gruppekamp­e mod Finland, Belgien og Rusland i Parken.

Så er der reelt kun tre pladser tilbage i den udvidede trup. På grund af corona-pandemien har UEFA nemlig tilladt 26 spillere i de 24 deltageres EM-trupper.

Udvidelsen har givet en livlive til en raekke spillere, hvor Mathias Zanka Jørgensen, Andreas Cornelius, Robert Skov og Pione Sisto er de mest prominente navne.

– Min EM-trup tager form, men der er altid plads til en spiller eller to, der laver en fantastisk slutspurt på saesonen, som landstraen­er Kasper Hjulmand udtrykte det for nylig overfor Ekstra Bladet.

Traeningsl­ejr i Østrig

Pione Sisto er en af de spillere, der er i faerd med en staerk slutspurt på saesonen efter et forår, der slet ikke begyndte, som de fleste havde forventet.

Mens Mathias Zanka Jørgensen var en del af den trup, der spillede Danmark til EM, så skal han skabe et lille mirakel på målstregen, hvis Kasper Hjulmand skal udtage ham. For foråret har bestemt ikke vaeret en periode, hvor han har vist stabil EM-form.

Kasper Hjulmand samler sin EM-trup 28. maj, hvor hele truppen rejser på traeningsl­ejr til Østrig. Modstander­en 2. juni er Tyskland i Innsbruck.

Ring om hotellet

3. juni er landsholds­truppen retur i Danmark, hvor holdet bliver indkvarter­et på Hotel Marienlyst i Helsingør.

Her slår UEFA ring om hotellet, så spillerne reelt bliver isoleret. Spillerne må ikke komme i kontakt med hverken familier eller andre under hele slutrunden.

Den danske trup bliver boende i Helsingør frem til mindst 22. juni. Derefter kan der vente en 1/8-finale i enten Sevilla, Amsterdam eller Bukarest.

Det afhaenger dog af, om Danmark slutter som nummer et eller to i puljen eller blandt de fire bedste tre'ere i alle de seks indledende puljer.

Der er altid plads til en spiller eller to, der laver en fantastisk slutspurt på saesonen

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Få pladser i spil
Kasper Hjulmand har lagt sig fast på en stor del af EM-truppen, men ny regel giver mulighed for tre ekstra spillere.
FOTO: LARS POULSEN Få pladser i spil Kasper Hjulmand har lagt sig fast på en stor del af EM-truppen, men ny regel giver mulighed for tre ekstra spillere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark