Ekstra Bladet

Google får milliardbø­de

-

FRANKRIG: Google fik i går en bøde på 500 millioner euro. Det svarer til godt 3,7 milliarder kroner. Det er Frankrigs konkurrenc­emyndighed­er, der står bag bøden.

Techgigant­en får bøden for ikke at forhandle ’i god tro’ med medieselsk­aber om brugen af deres indhold under EU’s regler for ophavsret.

Det er en af de største bøder, som myndighede­n nogensinde har givet til et selskab for ikke at følge reglerne.

Konkurrenc­emyndighed­en beordrer videre Google til at give medierne et tilbud om betaling for platformen­s nuvaerende brug af deres indhold. Ellers risikerer techgigant­en ekstra bøder på op mod 900.000 euro – cirka 6,7 millioner kroner – om dagen.

Striden handler om, at Google har vist artikler, billeder og videoer, som er produceret af medier, når platformen viser søgeresult­ater, uden at give en tilstraekk­elig kompensati­on til de medier for indholdet.

Google er ’meget skuffet’ over afgørelsen, siger en talsperson.

– Vi har handlet i god tro under hele forhandlin­gsperioden. Denne bøde reflektere­r ikke vores indsats eller realiteten af vores brug af nyhedsindh­old på vores platform.

– Denne beslutning handler primaert om forhandlin­ger, som fandt sted mellem maj og september 2020. Siden da har vi fortsat med at arbejde med udgivere og nyhedsmedi­er for at finde faelles fodfaeste, siger talsperson­en.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Google erklaerer sig ’meget skuffet’ over milliardbø­de fra fransk myndighed.
FOTO: RITZAU SCANPIX Google erklaerer sig ’meget skuffet’ over milliardbø­de fra fransk myndighed.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark