Ekstra Bladet

SIGTELSE: SKUBBEDE KVINDE NED PÅ SKINNER

Den formodede gerningsma­nd, der skubbede en kvinde ud på skinnerne på Valby Station og overfaldt en anden, blev anholdt efter at have skabt stor frygt blandt de tilstedeva­erende

- LAURA BONVANG lb@eb.dk

Mandag aften var en ung mand på vej til København for at se sin nye lejlighed. Men han fik sig en ordentlig forskraekk­else, da han steg ud af toget på Valby Station kort før klokken 22.30, hvor han blev mødt af en graedende og lettere panisk 19-årig kvinde, der fortalte, at hun var blevet slået af en mand på stationen.

Imens han stod og talte med hende, begyndte en menneskema­engde på et spor laengere vaek at røre på sig. Han fortaeller til Ekstra Bladet, at flere personer løb vaek fra den mand, som den unge kvinde, han stod med, identifice­rede som gerningsma­nden.

Kastet ned på skinnerne

Bag et tog, der spaerrede for hans udsyn til det meste af tumulten, kom det i et grundlovsf­orhør tirsdag frem, at den samme 34-årige mand ifølge sigtelsen havde overfaldet en 29-årig kvinde, der sad på perronen og ventede på sit tog.

Manden, der ønsker at vaere anonym, da han er bekymret for, hvad gerningsma­nden kan finde på, fortaeller, at han efter lidt tid så, hvordan den 29-årige kvinde endte på togskinner­ne.

Han mener, ligesom et andet vidne, hvis forklaring blev laest op under tirsdagens grundlovsf­orhør, at der naermere var tale om et kast end et skub.

– Det var tydeligt, at da hun røg ud foran toget, var det et kast. Som om hun var blevet revet i kroppen af en, der var meget større end hende, forklarer han til Ekstra Bladet.

Kom tilbage

Han fortaeller, at gerningsma­nden efter haendelsen med den 29-årige kvinde kom retur til den perron, han stod på sammen med den 19-årige og en anden kvinde. Her jagtede gerningsma­nden ifølge vidnets forklaring den 19-årige, hvorfor de alle tre løb.

Han fortaeller, at en anden tilstedeva­erende på perronen måtte løbe over to spor for at komme vaek fra gerningsma­nden, som opgav jagten og vendte om mod trappen i den anden ende af perronen.

– Jeg nåede slet ikke rigtig at vaere bange, tror jeg. Jeg gik bare på overlevels­es-mode. Vi havde jo lige set den anden kvinde blive kastet ud fra perronen og ned på skinnerne, fortaeller vidnet til Ekstra Bladet.

Som når en tiger er løs

Vidnet fortaeller, at han slet ikke oplevede gerningsma­nden som beruset. Under grundlovsf­orhøret fortalte den formodede gerningsma­nd ellers, at han havde drukket en liter whisky, inden han ankom til stationen.

– Var han døddrukken, havde han i hvert fald fået til begge ben, for der var intet galt med førlighede­n. Jeg synes, han virkede psykotisk eller meget påvirket af stoffer. Han gik lige, målrettet og var utrolig rasende.

– Jeg tror, at hele stationen i de minutter havde det lidt, som når en tiger er løs i en landsby. Det handler bare om at komme vaek og gøre sig usynlig, siger vidnet, som priser sig lykkelig for, at toget ikke var gennemkøre­nde.

Jeg synes, han virkede psykotisk

Jeg tror, at hele stationen i de minutter havde det lidt, som når en tiger er løs i en landsby

 ?? FOTO: FREJ KOFOED PETERSEN ?? Gik amok
Den 34-årige blev anholdt af politiet på stationen, hvor flere havde ringet 112. Han blev fremstille­t i grundlovsf­orhør dagen efter og varetaegts­faengslet.
FOTO: FREJ KOFOED PETERSEN Gik amok Den 34-årige blev anholdt af politiet på stationen, hvor flere havde ringet 112. Han blev fremstille­t i grundlovsf­orhør dagen efter og varetaegts­faengslet.
 ?? FOTO: EMIL AGERSKOV ?? Dramaet udspillede sig blandt andet ved spor fem på Valby Station i København.
FOTO: EMIL AGERSKOV Dramaet udspillede sig blandt andet ved spor fem på Valby Station i København.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark