Ekstra Bladet

Heltinde: Hoppede ned på skinnerne i redningsfo­rsøg

-

Efter at den 29-årige kvinde blev skubbet ned på skinnerne ved spor fem på Valby Station, kom flere tilstedeva­erende hende til undsaetnin­g.

Under grundlovsf­orhøret tirsdag, hvor den 34-årige mand blev fremstille­t og efterfølge­nde varetaegts­faengslet, blev vidneforkl­aringer laest op. Her havde et kvindeligt vidne forklaret til politiet, at hun forsøgte at standse det tog, der var på vej ad de skinner, som kvinden lå på.

Ifølge vidnet havde hun stået på perronen og ventet på toget, da hun så en mand naerme sig den 29-årige foruretted­e kvinde. Han var aggressiv og holdt fast i kvinden med begge haender, da han ifølge sigtelsen og vidneforkl­aringer skubbede hende ud på skinnerne.

Vidnet kunne se, at den foruretted­e kvinde lå mellem skinnerne uden at bevaege sig, og da vidnet kunne se et tog, der var på vej ind på perronen, placerede hun sig på skinnerne og viftede med armene for at signalere til toget, at det skulle bremse.

50 meter fra kvinden

Et andet tog, der holdt på perronen, brugte gentagne gange hornet, og toget på vej mod perronen nåede at lave en katastrofe­opbremsnin­g – ifølge vidnet cirka 50 meter fra den 29-årige. Vidnet prøvede at få kontakt til kvinden, og flere mennesker kom og hjalp med at få hende op, hvorefter hun kom til sig selv igen.

Både den 19-årige og den 29-årige kvinde blev tilset på skadestuen efterfølge­nde, og de slap begge uden alvorlige skader.

Den formodede gerningsma­nd er blevet varetaegts­faengslet i tre uger. Han naegtede ved grundlovsf­orhøret sigtelsern­e, men erkendte, at han havde vaeret på stedet. Han har kaeret kendelsen om faengsling til landsrette­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark