Ekstra Bladet

Kostvejled­er: Intet hokuspokus her

-

Det er Sólbjørg Skoubo, der har hjulpet Sunnvá D. Rasmussen med at tabe sig og komme i bryllupsfo­rm.

Hun er både onlinecoac­h, kostvejled­er og personlig traener og har dermed stor erfaring i at få folk ned i vaegt og i bedre form.

– Det er ikke så komplicere­t, som mange gør det. Det handler om at komme i kalorieund­erskud. Det er den eneste måde at tabe sig på. Der er ikke så meget hokuspokus i det. Man kan enten gøre det ved at spise faerre kalorier eller ved at traene mere, siger hun.

For Sólbjørg Skoubo er det vigtigt, at man gør det, der virker for en selv.

Ingen hurtig løsning

– Der findes ingen hurtige løsninger. Hvis man gør noget ekstremt, holder det ikke. Så det handler meget om at finde ud af, hvad der virker for dig på lang sigt, for så kan man holde det, siger hun,

For Sunnvá D. Rasmussen har det virket at spise mindre, og det kan ifølge Sólbjørg Skoubo vaere en rigtig fin vej frem.

– Hvis man ikke aendrer så meget ved kosten, så er en metode at spise mindre. I stedet for at tage to portioner til aften, så spis en. I stedet for spise 500 gram slik, så nøjes med 100 gram. Maengder har meget at sige i et vaegttab, siger hun og fortaeller, at hvis man er sulten, er det grøntsager­ne og ikke alt muligt andet, man skal fylde maven op med.

– Man skal ikke sulte sig selv, så fyld gerne tallerkene­n op med grøntsager, så det bliver et helt måltid, og spis en halv bøf fra grillen i stedet for en hel, siger kostvejled­eren og opfordrer til, at man også finder sundere alternativ­er til sin kost i form af lightprodu­kter.

– Om man spiser tre eller fem måltider om dagen, er ikke vigtigt i forhold til et vaegttab. Bare man har styr på kalorierne, siger hun og understreg­er, at intet er forbudt at spise.

– Det er ikke nødvendigt at skaere kulhydrate­r fra. Hvis man elsker brød, er det dumt at skaere det fra, for så holder det ikke i det lange løb. Justér i stedet maengden, siger hun.

Find det, der virker

I forhold til motion gaelder de samme principper som ved kosten. Find det, der virker for dig. Om man svømmer, cykler, går eller danser, er ligegyldig­t.

– Den bedste motion er den, man får dyrket. Alt virker. Man kan også gøre noget så simpelt som at saette sig et mål for antal skridt om dagen. Og det behøver ikke at vaere de famøse 10.000.

– Hvis du plejer at gå 3000 skridt og begynder at gå 5000, vil du se resultater. Men det skal vaere en positiv ting og ikke en stressfakt­or med sådan et mål. For igen, det skal vaere noget, du kan lide, så du bliver ved, siger hun og fortsaette­r:

– Tålmodighe­d og vedholdenh­ed. Det er de vigtigste ord i det her. Hvis bare du gør noget, skal du nok se resultater.

Hvis man ikke aendrer så meget ved kosten, så er en metode at spise mindre

 ?? PRIVATFOTO ?? – Det kan vaere en fordel ikke have fokus på, at man skal tabe sig. Måske skal fokus bare vaere, at man skal vaere god ved sig selv.
PRIVATFOTO – Det kan vaere en fordel ikke have fokus på, at man skal tabe sig. Måske skal fokus bare vaere, at man skal vaere god ved sig selv.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark