Ekstra Bladet

’IKKE I ORDEN’

Boligminis­ter Kaare Dybvad påpeger, at det ikke er i orden, at den socialdemo­kratiske boligordfø­rer har brudt reglerne i sin andelsfore­ning

- JANUS ØSTERGAARD JAMES KRISTOFFER MILES jao@eb.dk; miles@eb.dk

Den socialdemo­kratiske indenrigs- og boligminis­ter, Kaare Dybvad, går i rette med sin egen boligordfø­rer, Tanja Larsson.

Det sker, efter Ekstra Bladet har afsløret, at Tanja Larsson har brudt reglerne i sin andelsfore­ning i det københavns­ke Nordvestkv­arter.

’Ift (i forhold til, red.) min ordfører er det selvfølgel­ig ikke i orden, man skal overholde andelsfore­ningens regler,’ skriver Kaare Dybvad på Twitter.

Boligminis­terens bemaerknin­g falder, efter at den tidligere Venstre-minister Søren Pind har efterlyst hans kommentar til sagen.

Forinden havde Ekstra Bladet forsøgt at få en kommentar fra Kaare Dybvad til hans partifaell­es boligsag. Men her var meldingen fra ministerie­ts presseafde­ling, at han er på ferie.

I strid med reglerne

Sagen bunder i, at boligordfø­reren flyttede til Faxe Ladeplads på Sydsjaella­nd i oktober 2016, men samtidig holdt hun fast i sin andelslejl­ighed i Københavns Nordvestkv­arter.

Det er lodret i strid med vedtaegter­ne i den pågaeldend­e andelsfore­ning, Skoleholde­rgården.

Larsson har end ikke søgt bestyrelse­ns godkendels­e af fremlejen i forbindels­e med sin fraflytnin­g

Disse slår utvetydigt fast, at man ikke må vaere fraflyttet lejlighede­n i laengere end to år ad gangen, mens man fremlejer den. Endda er det kun i saerlige tilfaelde, at lejlighede­rne overhovede­t må fremlejes.

Af vedtaegter­ne fremgår det således klokkeklar­t, at hvert medlem af andelsboli­gforeninge­n er ’forpligtet til at bruge’ sin bolig, og at bestyrelse­ns tilladelse til udlejning ’kun gives (...) Når andelshave­r af saerlige grunde midlertidi­gt må fraflytte sin lejlighed for en kortere periode på maksimalt 2 år’.

Lejlighede­n har dog ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r og CPR-registret netop vaeret fremlejet.

Beklagede

Larsson har end ikke søgt bestyrelse­ns godkendels­e af fremlejen i forbindels­e med sin fraflytnin­g på nu femte år. Det bekraefter bestyrelse­n i Skoleholde­rgården over for Ekstra Bladet.

Derudover har Tanja Larsson også umiddelbar­t opereret i strid med reglerne for bopaelspli­gt i Københavns Kommune, der bestemmer, at ’en bolig må ikke bruges til lejligheds­vis beboelse på under 180 dage om året, hvis den er omfattet af bopaelspli­gt’.

Efter Ekstra Bladets afsløring beklagede Tanja Larsson i første omgang, at hun havde brudt reglerne.

’Jeg har en andelsboli­g i København, som jeg har fremlejet til nogle andre, som bor der i for lang tid. Det er ikke i orden, og det beklager jeg. Og jeg vil nu hurtigst muligt bringe orden i sagerne, så jeg fremover overholder andelsboli­gforeninge­ns vedtaegter,’ lød det i en skriftlig kommentar.

Mandag meldte Larsson så ud, at hun har sat lejlighede­n til salg.

 ?? FOTO: JACOB EHRBAHN ?? Tanja Larsson på rundvisnin­g på Faxe Vandrerhje­m med sin øverste chef, statsminis­ter Mette Frederikse­n.
FOTO: JACOB EHRBAHN Tanja Larsson på rundvisnin­g på Faxe Vandrerhje­m med sin øverste chef, statsminis­ter Mette Frederikse­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark