Ekstra Bladet

Så tryk dog til!

- Michael Rasmussen EKSTRA BLADETS CYKEL-EKSPERT

ALLEREDE FØR Touren udpegede jeg 16. etape til at vaere en danskereta­pe, og jeg pegede specifikt på Asgreen som en rytter, der kunne gøre en forskel i det terraen.

Men igen var der ingen af danskerne, der var i stand til at gøre en forskel. De gjorde forsøget, og det var da godt, men de blev sat med 50 kilometer til mål, så det var skønne spildte kraefter.

I LYSET AF, hvad jeg har set indtil nu i denne Tour, kan jeg ikke sige, at jeg var overrasket. Som forventet blev det en udbrudseta­pe, og desvaerre kunne man heller ikke forvente at se danskere i det afgørende udbrud.

Til gengaeld var jeg overrasket over at se JumboVisma kun halvhjerte­t forsøge at køre Richard Carapaz ud af billedet, da chancen for at gøre netop det opstod på etapens sidste stigning få kilometer fra mål.

Jeg var overrasket over at se Jumbo-Visma kun halvhjerte­t forsøge at køre Richard Carapaz ud af billedet, da chancen bød sig

INEOS-RYTTEREN er ét sekund efter Vingegaard i den samlede stilling.

Hvorfor trykkede Jumbo-Visma ikke til, da Carapaz syntes at haenge lidt? Havde holdet vaeret klar med Wout van Aert, Sepp Kuss og Jonas, så kunne de have smidt Carapaz helt af.

SET MED DANSKE øjne var der var for mange spildte chancer på denne etape. Hvor var Valgren, Cort og Fuglsang, som godt kunne have vundet sådan en etape?

MED 50 KILOMETER til mål var Jonas Vingegaard den eneste dansker, der fortsat tiltrak sig opmaerksom­hed på grund af sin placering i klassement­et. De potentiell­e danske etapevinde­re var ude af billedet.

JEG ER BANGE for, at det her var det taetteste, vi kommer en dansk etapesejr i dette års Tour. Vingegaard er det bedste bud nu, men han vil ikke kunne slå Tadej Pogacar i en direkte duel i bjergene.

Jeg tror ikke, at han kan saette Pogacar på bjerget, og når de frem til stregen sammen, så kan han ikke slå ham i en spurt.

Derfor er en etapesejr til den jyske bjergrytte­r usandsynli­g.

ETAPEN BLEV vundet af den østrigske mester Patrick Konrad i kraft af en kraftpraes­tation med solokørsel 37 km fra mål.

To gange før havde Konrad siddet i det afgørende udbrud sammen med den senere etapevinde­r i denne Tour.

HAN HAR TAGET ved laere af først Matej Mohoric og siden Bauke Mollema, som kørte fra udbruddet langt udefra og vandt.

Den taktik overtog Konrad, som blev en fortjent vinder.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark