Ekstra Bladet

’TANGERER DET RENE BØRNEMISBR­UG!’

PALUDAN-SAGEN: Der er staerke reaktioner fra politikern­e efter Ekstra Bladets seneste afsløringe­r af Rasmus Paludans ageren på et online-chatforum

- JAMES KRISTOFFER MILES jkm@eb.dk

Det naermer sig børnemisha­ndling, at Rasmus Paludan har presset unge drenge – hvoraf én fortaeller, at han er 13 år – til at se en selvmordsv­ideo på chatforumm­et Discord, som er oprettet i partiet Stram Kurs’ navn.

Sådan lyder reaktionen fra Dansk Folkeparti­s retsordfør­er, Peter Skaarup, efter at Ekstra Bladet har afsløret højrefløjs­politikere­ns graenseove­rskridende online-adfaerd.

’Den her afsløring er rigtig godt arbejde af Ekstra Bladet. Men hvor er det dog trist at laese om. Det burde ikke forekomme i Danmark anno 2021. Tangerer det rene børnemisbr­ug!’ skriver Peter Skaarup på Twitter.

’Vi har et problem’

Retsordfør­eren er dermed med i koret af politikere, der har meldt sig på banen efter historiern­e om Paludan.

Jeppe Bruus (S), politisk ordfører og medlem af Retsudvalg­et, mener, at der skal gøres meget mere for at daemme op for graenseove­rskridende chat og potentiel grooming af børn på nettet med blandt andet visning af selvmordsv­ideoer:

– Siden jeg blev valgt, har jeg fokuseret meget på, hvordan vi beskytter børn og unge mod personer, der kan skade dem. Der er et behov for at beskytte børn og unge mod, at personer, der vil dem ondt, kan få adgang til dem online, siger han til Ekstra Bladet.

– Synes du, det er et selvstaend­igt problem, at han bruger Stram Kurs’ politiske ungdoms-forum til det her?

– Jo, men ligegyldig hvilken platform du har, kan det misbruges til at groome. Man kan bruge alle mulige kanaler.

– Nu skal politiet først og fremmest afgøre, hvad der er op og ned i sagen. Men generelt har vi som samfund et problem med personer, der forsøger at groome børn og unge til at gøre forfaerdel­ige ting. Derfor har vi fremlagt initiative­r til at kunne saette ind over for sociale medie-platforme, så vi kan beskytte børn og unge, siger Jeppe Bruus.

Chokeret minister

Socialmini­ster Astrid Krag (S) reagerede i weekenden med afsky over højrefløjs­politikere­ns adfaerd.

’Jeg er chokeret over, at en voksen udnytter sin position og benytter sig så groft af, at børn er nemme at kontakte og ofte er alene om de ting, de laver på nettet,’ skrev hun.

’Godt at Johanne Schmidt-Nielsen og Red Barnet har handlet hurtigt med politianme­ldelse,’ konstatere­de ministeren.

Frie Grønnes leder, Sikandar Siddique, opfordrer derudover til, at Rasmus Paludan bør modtage profession­el hjaelp.

– Det er jo helt forrykt. I tre år har han rejst rundt mellem udsatte områder og svinet og skraemt minoritets­børn, og nu sidder han så på nettet og skader børn, siger han.

– Vi skal have vores børn ud af kløerne på ham, og så skal manden have noget profession­el hjaelp, for der er jo tydeligvis noget helt galt, fastslår Sikandar Siddique.

Ekstra Bladet har siden lørdag forgaeves arbejdet på at få en kommentar fra Rasmus Paludan til politikern­es kritik.

Den her afsløring er rigtig godt arbejde af Ekstra Bladet. Men hvor er det dog trist at laese om

Vi skal have vores børn ud af kløerne på ham, og så skal manden have noget profession­el hjaelp

I tre år har han rejst rundt mellem udsatte områder og svinet og skraemt minoritets­børn

 ?? FOTO: MARTIN LEHMANN ?? Ekstra Bladet søndag.
Ekstra Bladet lørdag.
Ekstra Bladet har afsløret, at partileder­en for Stram Kurs taler om sex og opdigter grove sexfortael­linger med mindreårig­e drenge i et politisk onlinechat­forum.
FOTO: MARTIN LEHMANN Ekstra Bladet søndag. Ekstra Bladet lørdag. Ekstra Bladet har afsløret, at partileder­en for Stram Kurs taler om sex og opdigter grove sexfortael­linger med mindreårig­e drenge i et politisk onlinechat­forum.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark