Ekstra Bladet

AFHØRT SOM PRAESTENS ELSKERINDE

LYKKELIGT GIFT: Politiet stillede en kvinde naergående spørgsmål om hendes forhold til Maria From Jakobsens morder, men hun brød sig slet ikke om ham

- METTE PEDERSEN CHRISTINA EHRENSKJÖL­D mepe@eb.dk ehren@eb.dk

Thomas Gotthard var ’vildt forelsket’ i en anden kvinde, da han efter forudgåend­e planlaegni­ng myrdede og koldblodig­t forsøgte at skaffe sig af med sin hustru. Det forklarede han selv i retten, da han 3. august blev idømt 15 års faengsel.

At der var en anden kvinde, interesser­ede Nordsjaell­ands Politi sig for tidligt efter varetaegts­faengsling­en af sognepraes­ten.

Én af de kvinder, der blev afhørt, var dog dybt overrasket over den ikke videre behagelige mistanke. Det fortaeller hun nu til Ekstra Bladet.

Kvinden fra Nordsjaell­and undrede sig over at blive kaldt til afhøring, men mødte frivilligt op.

– Det er klart, at når politiet efterforsk­er så alvorlig en sag, så vil jeg da gerne hjaelpe, hvis jeg kan.

Saerdeles groft

Omdrejning­spunktet for afhøringen var dog for kvinden chokerende.

– De spurgte igen og igen, om jeg var sikker på, at Thomas og jeg ikke havde et forhold, og om vi sammen havde planlagt at rydde Maria af vejen, så vi kunne have en fremtid sammen.

Kvinden er lykkeligt gift og fandt det saerdeles groft på den måde at skulle kaedes sammen med den dengang 44-årige sognepraes­t.

– Jeg taenker blandt andet over, hvem der kunne finde på at sige, at jeg skulle have en affaere med Thomas, siger kvinden, der ikke ønsker sit navn frem.

Hun kunne efter eget udsagn slet ikke lide Thomas Gotthard og sørgede altid for ikke at vaere alene med ham.

– Jeg ved ikke hvorfor. Jeg brød mig bare ikke om ham. Du kan måske kalde det en dårlig fornemmels­e, siger kvinden, som, hvis hun i en sammenhaen­g skulle følges med Thomas Gotthard, altid sørgede for, at der var nogle andre, hun kendte, med dem.

Hun ønsker mest af alt at laegge den uforståeli­ge drabssag bag sig. Samtidig er hun fortvivlet og vred over, hvor mange andre Thomas Gotthard via sine handlinger har taget som gidsler i forbindels­e med sine ugerninger, før han omsider gik til bekendelse, omkring syv måneder efter Maria From Jakobsen forsvandt.

Aldrig alene med praesten

Da havde politiet for laengst fundet ud af, hvem sognepraes­tens rigtige elskerinde var.

– Da jeg skulle underskriv­e afhøringsr­apporten, fik jeg at vide, at de godt vidste, det ikke var mig. Og jeg kan jo også godt forstå, at de er nødt til at undersøge tingene grundigt. Det gør det bare ikke mere behageligt at blive trukket igennem sådan en omgang. Heldigvis var min mand helt klar over, at jeg ikke kunne lide Thomas, så det er ikke noget, der kom imellem os to.

Tavs elskerinde

Thomas Gotthards elskerinde­s navn kom frem under retsmødet i starten af august. Dommeren nedlagde under retshandli­ngen referatfor­bud, for så vidt angår hendes person og stilling.

Ekstra Bladet var i kontakt med hende nogle uger før retsmødet, hvor hun venligt afviste at udtale sig om relationen til den på det tidspunkt drabstilta­lte mand. Efter domsafsige­lsen har hun ikke vaeret mulig at traeffe.

Kvinden, som politiet i sin tid mistaenkte for at vaere elskerinde­n, har umådelig ondt af den drabsdømte­s hemmelige kaereste.

– Hun må have det forfaerdel­igt. Det er der flere af os, der har haft noget med Thomas at gøre, der har. Vi er dybt påvirkede af det, der er sket.

De spurgte igen og igen, om jeg var sikker på, at Thomas og jeg ikke havde et forhold

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark