Ekstra Bladet

GÅR EFTER FRIFINDELS­E

Britta Nielsens tre børn, Jamilla, Jimmy og Samina, blev idømt faengselss­traffe for groft haeleri sidste år – i dag kommer deres ankesag for landsrette­n

-

Britta Nielsen svindlede sig igennem en årraekke til 117 millioner kroner i Socialstyr­elsen.

En stor del af de penge gik til hendes børn, døtrene Jamilla Hayat og Samina Hayat og sønnen Jimmy Hayat.

Retten i Glostrup idømte i juli sidste år de tre børn faengselss­traffe for groft haeleri, fordi man ikke købte børnenes forklaring om, at de intet kendskab havde til, at pengene kom fra kriminalit­et.

I dag begynder ankesagen i Østre Landsret, hvor børnene vil frifindes.

De naegter sig skyldige. I byretten forklarede de, at de troede, pengene blandt andet kom fra den arv, som faderen efterlod ved sin død i 2005. Den arv var dog kun på 290.000 kroner.

Millionern­e, der blev overført fra Britta Nielsen til de tre børn, gik til alt fra vaerdifuld­e heste og dyre biler til grunde i Sydafrika.

Retten tilsidesat­te forklaring­erne og lagde vaegt på de store beløb over en lang periode samt vaerdien af hestene og bilerne, der blandt andet omfattede en Range Rover og en Audi A4.

Britta Nielsen og hendes mand havde desuden haft en almindelig økonomi, bemaerkede retten.

Samina Hayat blev idømt tre år og seks måneders faengsel. Jimmy Hayat fik to år og seks måneders faengsel, mens Jamilla

Hayat fik halvandet års faengsel. Advokat Jan Schneider, der repraesent­erer Jimmy Hayat i sagen, vil ikke gaette på, hvad udfaldet af ankesagen bliver, men målet om frifindels­e er klart. – Målet er frifindels­e, og jeg forventer selvfølgel­ig, at landsrette­n ser på beviserne med åbne øjne. Allerede i byretten var der enighed om, at der ikke er nogen beviser for, at børnene havde en viden om, at de her penge stammede fra kriminalit­et.

– Det gør det selvfølgel­ig til en ret principiel sag i forhold til, hvor meget børn har mulighed for at stole på deres foraeldre, når de modtager gaver.

– Det ser vi frem til at få landsrette­ns afgørelse på, siger han.

Britta Nielsen blev i februar 2020 idømt seks et halvt år for svindlen mod Socialstyr­elsen, der stod på gennem 25 år.

Ifølge retten fik børnene sammenlagt cirka 50 millioner kroner.

Ankesagen ventes at slutte 5. oktober.

Jeg forventer selvfølgel­ig, at landsrette­n ser på beviserne med åbne øjne

I byretten forklarede de, at de troede, pengene blandt andet kom fra den arv, som faderen efterlod ved sin død i 2005

 ??  ?? Ifølge retten fik Jamilla, Jimmy og Samina Hayat sammenlagt cirka 50 millioner kroner. Retten købte ikke deres forklaring om, at de intet kendskab havde til, at pengene kom fra kriminalit­et.
Ifølge retten fik Jamilla, Jimmy og Samina Hayat sammenlagt cirka 50 millioner kroner. Retten købte ikke deres forklaring om, at de intet kendskab havde til, at pengene kom fra kriminalit­et.
 ?? FOTO: DISCOVERY NETWORKS DANMARK OG OLE STEEN ??
FOTO: DISCOVERY NETWORKS DANMARK OG OLE STEEN
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark