Ekstra Bladet

De frygter det vaerste i New Orleans

Kategori 4-orkanen Ida har kurs mod Louisiana, hvor hospitaler­ne i forvejen er fyldt med coronapati­enter

- FOTO: RITZAU SCANPIX

Orkanen Ida ramte i aftes den amerikansk­e delstat Louisiana med en vindstyrke på op mod 240 kilometer i timen.

Orkanen gik i land 160 km syd for New Orleans, der for praecis 16 år siden blev ødelagt af orkanen Katrina,

der draebte flere end 1800 mennesker i delstaten.

Myndighede­rne betegner Ida som ’ekstremt farlig’, og orkanen er de seneste dage taget til i styrke under sin rejse hen over Den Mexicanske Golf.

Den ventes tidligt i dag lokal tid at bevaege sig mod nordøst og ind over land, lød den seneste opdatering fra NHC i aftes inden Ekstra Bladets deadline.

Orkanen er taget til i styrke hurtigere, end myndighede­rne havde forudset, og mange indbyggere på Golfkysten har allerede forladt deres hjem.

Louisianas guvernør, John Bel Edwards, sagde i weekenden, at Ida kan vise sig at blive den voldsomste orkan, der har ramt delstaten siden 1850’erne.

Det sydlige Louisiana kaemper stadig med efterdønni­ngerne af orkanen Laura, der ramte for et år siden. Samtidig har staten i løbet af den seneste uge haft den tredjestør­ste forekomst af covid-19 pr. 100.000 indbyggere i USA.

Ifølge guvernøren er det ikke planen, at hospitaler­ne i Louisiana skal evakueres, før orkanen rammer området.

 ??  ?? Ann Colette Boudreaux trøster sit barnebarn, mens de venter på, at orkanen skal ramme New Orleans. Indbyggern­e forbereder sig på det vaerste, hvis de da ikke allerede har kaempet sig gennem køen i lufthavnen og har forladt delstaten.
Ann Colette Boudreaux trøster sit barnebarn, mens de venter på, at orkanen skal ramme New Orleans. Indbyggern­e forbereder sig på det vaerste, hvis de da ikke allerede har kaempet sig gennem køen i lufthavnen og har forladt delstaten.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark