Ekstra Bladet

Far til draebt soldat: Jeg er virkelig skuffet

-

Steve Nikoui sad klaebet til tv-skaermen i sit hjem i byen Norco i den amerikansk­e delstat Californie­n i håbet om at finde tegn på, at hans søn, korporal Kareem Nikoui, havde overlevet et bombeangre­b ved lufthavnen i Afghanista­ns hovedstad, Kabul, i torsdags.

Men mens han sad og så tv, troppede tre marinesold­ater op på hans dørtrin med den vaerst taenkelige nyhed.

20-årige Kareem Nikoui, der dagen inden havde sendt en video hjem, hvor han uddeler slik til afghanske børn, var blandt de 13 amerikansk­e soldater, der blev draebt i selvmordsa­ngrebet.

– Han blev født det samme år, som det hele begyndte, og endte sit liv samtidig med afslutning­en af denne krig, siger Steve Nikoui med henvisning til invasionen i Afghanista­n i 2001.

Anerkendte ikke truslen

Det amerikansk­e forsvarsmi­nisterium, Pentagon, har nu offentligg­jort navnene på de 13 amerikansk­e soldater, der sammen med mindst 79 afghanere blev draebt i torsdagens angreb.

Islamisk Stat (IS) har taget skylden for selvmordsa­ngrebet ved lufthavnen, der blev udført, mens masseevaku­eringer stod på, og tusindvis af afghanere forsøgte at komme ud af landet.

Siden den militante bevaegelse Taliban indtog Kabul 15. august, har mange lande haft travlt med at evakuere egne statsborge­re og lokalt ansatte afghanere og deres familier.

– Jeg er virkelig skuffet over den måde, praesident­en har håndteret det her på, siger Steve Nikoui.

– Men jeg er endnu mere skuffet over den måde, militaeret har håndteret det på. De øverstkomm­anderende på jorden burde have anerkendt denne trussel og adresseret den.

USA’s forsvarsmi­nisterium oplyste i weekenden, at to højtplacer­ede IS-medlemmer blev draebt, da USA natten til lørdag dansk tid gennemført­e et droneangre­b i Afghanista­n.

 ?? PRIVATFOTO/RITZAU SCANPIX ?? 20-årige Kareem Nikoui blev også draebt i selvmordsa­ngrebet i Kabuls lufthavn.
PRIVATFOTO/RITZAU SCANPIX 20-årige Kareem Nikoui blev også draebt i selvmordsa­ngrebet i Kabuls lufthavn.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark