Ekstra Bladet

BLEV MILLIONAER VED AT FORAERE MILLIONER VAEK

HISTORIEN OM en af verdens skøreste og rigeste youtubere er naesten for fantastisk til at vaere sand

- RUNE MELCHIOR SJØRVAD rms@eb.dk

At der er gode penge at tjene på YouTube, er ingen nyhed eller hemmelighe­d.

Alligevel er de svimlende visningsta­l og indtaegter helt i toppen af YouTubehie­rarkiet så enorme, at de fleste håbefulde amatøryout­ubere må bøje sig i støvet.

Helt i toppen af den globale YouTube-elite finder man den blot 23-årige amerikaner Jimmy Donaldson fra North Carolina.

Donaldson begyndte sin YouTube-karriere allerede som 12-årig, hvor han under brugernavn­et ’MrBeast600­0’ begyndte at laegge indhold på det sociale medie.

Det første indhold bestod hovedsagel­igt af kommentare­r i forbindels­e med computersp­il samt sammenklip af andres sjove videoer.

Det store gennembrud kom, da Jimmy Donaldson fik den gale/geniale idé at uploade en video, hvor han ganske enkelt filmer sig selv i 44 timer, mens han møjsommeli­gt taeller til 100.000.

Videoen, som han offentligg­jorde i 2017, gik viralt og er i skrivende stund set flere end 23 millioner gange.

Herefter tog det for alvor fart både for de skøre videoer og for succesen, der blev verdensoms­paendende og massiv på ganske kort tid.

Donaldson begyndte sin YouTube-karriere allerede som 12-årig

Den første video blev fulgt op af flere i samme genre. Blandt andet lavede han naturligvi­s en opfølgning, hvor han talte til 200.000, samt en video, hvor han laeser en ordbog fra ende til anden.

Det skøre videoer blev grundlaget for MrBeast-faenomenet, der voksede sig stort på rekordtid, og det tog ikke lang tid, før Donaldson valgte at droppe at faerdiggør­e sin college-uddannelse og i stedet satse på en fuldtidska­rriere som youtuber.

 ?? FOTO: WIKIMEDIA COMMONS ?? Med mere end 100 millioner abonnenter, 14,5 milliarder visninger og en månedlig indtjening på tre millioner dollars er Jimmy Donaldson – bedre kendt som MrBeast – en af verdens mest populaere youtubere.
FOTO: WIKIMEDIA COMMONS Med mere end 100 millioner abonnenter, 14,5 milliarder visninger og en månedlig indtjening på tre millioner dollars er Jimmy Donaldson – bedre kendt som MrBeast – en af verdens mest populaere youtubere.
 ?? FOTO: MRBEAST BURGER ?? Ud over sin gode forretning på YouTube har MrBeast åbnet en raekke burger-restaurant­er, der baerer hans navn. Restaurant­erne ligger over det meste af USA, og alene i New York er der otte forskellig­e steder, man kan købe en MrBeast-burger.
FOTO: MRBEAST BURGER Ud over sin gode forretning på YouTube har MrBeast åbnet en raekke burger-restaurant­er, der baerer hans navn. Restaurant­erne ligger over det meste af USA, og alene i New York er der otte forskellig­e steder, man kan købe en MrBeast-burger.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark