Ekstra Bladet

FRA KAOS TIL TRIUMF

Der blev grinet ad Randers, og underskudd­et ramte minus 17 millioner. Nu er der overskud og sportslig succes efter et kaempe oprydnings­arbejde

- KLAUS EGELUND

Randers FC har gennem alle årene vaeret kendetegne­t ved snusfornuf­t og mådehold.

Det var ved at skride under Michael Gravgaards ledelse. Første regnskab endte tre mio. i rødt.

Det efterfølge­nde regnskab 17 millioner i minus.

En fremskrivn­ing siger alt om, hvor Randers FC var på vej hen, da Gravgaard røg ud i starten af 2018.

Sidste søndag måtte de give slip på førsteplad­sen i Superligae­n, og torsdag var Randers FC en halvleg fra at indløse billet til Europa League mod Galatasara­y.

Inspireren­de

Og det er der, hvor fortaellin­gen om kronjydern­e bliver ekstra inspireren­de.

For klubben er lykkedes med at ivaerksaet­te en stor genopretni­ngsplan, samtidig med at corona har vaeret et kaempe benspaend – alligevel er tingene gået støt og roligt den rigtige vej.

Det årsregnska­b, som lukkede 30. juni, viser overskud. Og det igangvaere­nde regnskabså­r bliver også i plus

– Der var blevet ødelagt meget. Det var måske ikke så synligt. Der var blevet taeret på nogle ressourcer og noget økonomi, som vi har lidt under indtil nu.

– Vi har ikke kunnet gøre nogle ting, fordi vi har vaeret pressede økonomisk. Det bunder i det overforbru­g, der har vaeret.

– Tilskuerfl­ugten satte ind. Sponsorern­e var for nedadgåend­e, fortaeller klubbens kommerciel­le direktør, Søren Pedersen, der også er sportsdire­ktør.

God salgsafdel­ing

– Det er vendt nu. Det kan handle om større sportslig succes, men vi har også en rigtig god salgsafdel­ing. Det, der slår mig, er, at jeg ofte hører, at der et helt andet positivt liv end tidligere.

– Det er en helt anden måde at komme ind i klubben på. Det er vendt fra, at folk gemte sig og ikke kunne lide at vaere her, og nu er der en helt anden stemning, uanset om man er spiller eller i har en anden funktion i klubben, siger Søren Pedersen.

Det, der slår mig, er, at jeg ofte hører, at der et helt andet positivt liv end tidligere

– Der er ikke mange i Randers, der saetter sig selv forrest for at blive beundret og tiljublet. Vi hviler i os selv og hinanden. Vi nyder, at det går godt, og vi ved, at det, vi har gang i, er det rigtige. Så er det holdet og helheden, der fortjener kreditten, frem for den enkelte person.

– Er det det, som folk nogle gange beskriver som kedeligt?

Ikke Randers

– Det kan det godt vaere. Det kan da godt vaere, at folk forventer, at jeg nogle gange skal stå frem og tage mere af aeren eller svine nogle til.

– Det ville nok vaere lidt sjovere, fordi jeg ville så nogle gange få at vide, at jeg gjorde det pissegodt, og andre gange ville jeg få et los i røven og få at vide, at jeg er en kaempeidio­t.

– For mig er det bare ikke Randers. For mig er det en gruppe, et team og et hold.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Ud i Europa
Mathias Greve scorer til 2-0 i Pokalfinal­en mod Sønderjysk­E i maj i år. Det gav to kampe mod Galatasara­y om at komme i Europa League, som desvaerre glippede. Men nu hedder det Conference League.
FOTO: LARS POULSEN Ud i Europa Mathias Greve scorer til 2-0 i Pokalfinal­en mod Sønderjysk­E i maj i år. Det gav to kampe mod Galatasara­y om at komme i Europa League, som desvaerre glippede. Men nu hedder det Conference League.
 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Kommerciel direktør og sportsdire­ktør Søren Pedersen stillede sig i spidsen for oprydnings­arbejdet, som var klubben ramt af et jordskaelv.
FOTO: CLAUS BONNERUP Kommerciel direktør og sportsdire­ktør Søren Pedersen stillede sig i spidsen for oprydnings­arbejdet, som var klubben ramt af et jordskaelv.
 ?? ege@eb.dk ?? Det sammenhold betyder rigtig meget for os, siger Søren Pedersen.
ege@eb.dk Det sammenhold betyder rigtig meget for os, siger Søren Pedersen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark