Ekstra Bladet

Det var alt for vildt og alt for meget

-

Randers FC er den mest inspireren­de fortaellin­g i Superligae­n i disse år.

Det er svaert at forstå, at det bare er fire år siden Randers FC var til grin i hele Danmark. Krisestemn­ingen havde fået fat og cheftraene­r Olafur Kristjanss­on var allerede fyringstru­et efter syv kampe.

Samtidig fulgte Canal 9 med på sidelinjen med fuld adgang til det, der udviklede sig til et reality show.

Olafur Kristjanss­on holdt ud til oktober.

Intense Ricardo Moniz fulgte og pinlighede­rne syntes uden ende.

Trak sig frivilligt

Sidst i januar 2018 fik bestyrelse­n nok. Ricardo Moniz og direktør Michael Gravgaard fik lov til at traekke sig frivilligt.

Bestyrelse­smedlem og tidligere anfører i klubben, Søren Pedersen, stillede sig i spidsen for oprydnings­arbejdet, som var klubben ramt af et jordskaelv.

– Vi havde mistet vores ungdomslic­ens, vi er ved at rykke ud af Superligae­n og økonomien sejlede. Der var sådan set ikke nogen parametre hvor det fungerede på det tidspunkt, konstatere­r han

– Grunden til at jeg siger ja til det er, at det gør ondt ind i hjertet, at alle kan se, at det Ikke

fungerer og klubben, som betyder så meget for rigtig mange mennesker – og byen, var i frit fald.

Røven i klaskehøjd­e

– Jeg vaelger at saelge min egen virksomhed og tage en chance med et job i en virksomhed, som egentlig fungerer ad helvede til, fortaeller Søren Pedersen som tilmed valgte at gå ind i traenertea­met som assistent i foråret 2018.

– Jeg saetter samtidig min røv i klaskehøjd­e i forhold til det, som jeg skal i gang med, fordi jeg går ind som assistentt­raener det første halve år, hvor det først var meningen, at jeg skulle starte om sommeren.

– Der lå hele tiden i luften en tvivl, om det var det rigtige at gøre, men summen af det hele var jo bare, at det vigtigste var at tage arbejdstøj­et på, og så måtte vi gå i gang.

– Og det er jo noget som ikke kan lykkes uden dygtige medarbejde­re og kolleger. Ingen kan gøre det alene.

Alt for vildt

Havde klubben mistet sin identitet?

– Vi var på vej ud af en forkert sti. Vi var i gang med at gøre noget, som ligger så langt fra det, som kendetegne­r Randers og vi er dygtige til.

– Det var alt for vildt og alt

Det var kaempe-egoer blandt spillerne, hvor jeg uden at genere nogen kan sige, at de taenkte mere på sig selv end på holdet

for meget. Det var Backstage (Canal 9’s tv-dokumentar, red.), og det var kaempeegoe­r blandt spillerne, hvor jeg uden at genere nogen kan sige, at de taenkte mere på sig selv end på holdet.

– Både på og uden for banen var det den retning det var ved at gå. Det er bare så lidt Randers-agtigt, som noget kan vaere. Når jeg kigger tilbage, så var det dømt til at gå galt, konstatere­r Søren Pedersen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark