Ekstra Bladet

VANVITTIGT, BRØNDBY

- EKSTRA BLADETS SPORTSCHEF Allan Olsen

I ONSDAGS fisede Brøndbys kamp mod Red Bull Salzburg ud efter ti minutter, da østrigerne havde scoret to gange.

Det samme kunne snildt vaere sket i aftes, hvor FC Midtjyllan­d rundbarber­ede Brøndby de første knap 20 minutter – og allerede efter de første ti kunne den nemt have stået 3-0 til midtjydern­e.

BRØNDBY BLEV SKILT ad efter noder. Både Awer Mabil og Evander braendte kaempe chancer, mens Gustav Isaksen skulderhea­dede på stolpen. Senere ville Pione Sisto også vaere med til at laegge på afbraender­bålet og missede helt fri på en velspillen­de Mads Hermansen.

At Brøndby endte med at vinde det brag af en kamp med 2-0, jamen, det var sådan set fuldstaend­ig vanvittigt og absurd – men egentlig ikke ufortjent, når nu FCM ikke evnede at lukke kampen, som de burde.

NIELS FREDERIKSE­N fik dygtigt lukket ned for FCM’s overtal på midtbanen med indskiftni­ngen af Morten Frendrup allerede efter 18 minutter, hvor alt havde sejlet hos Brøndby.

Godt set, men mon ikke også Frederikse­n glaeder sig over, at Brøndby viste noget af det, der gjorde dem til mestre i sidste saeson, nemlig knivskarpt kontraspil. Der var lidt guldsnit over det!

FCM VAR GAVMILDE med at smide bolden vaek, og det er gift mod et Brøndby-mandskab, der i Mikael Uhre har den dygtigste i Superligae­n til at afslutte den slags.

KAEMPE COMEBACK af Brøndby i den måske sjoveste kamp, der endnu er spillet i dette års Superliga – og den sejr må viske meget krisesnak ud af Brøndby Stadion.

Det var forrygende underholdn­ing med fart, dramatik, skarpe naerkampe og intensitet i en fantastisk kulisse.

SÅ KAN DET GODT vaere, at Bo Henriksen i bussen hjem klør sig lidt i garnet og taenker: ’Hvordan f…. kunne vi tabe den kamp?’ Og svaret er det helt banale, at spillerne ikke scorede på selv gigantiske chancer.

ET ANDET SVAR ER, at FCM er blevet draenet for kvalitet med en stribe salg, hvor det seneste, nemlig Anders Dreyer, kunne maerkes i aftes.

Dreyer havde nemlig slutproduk­t på sine ting, mål eller assist – og det havde hverken Pione Sisto, Gustav Isaksen, Awer Mabil eller Evander mod Brøndby.

Jeg er dog også fuldstaend­ig overbevist om, at FCM langtfra er faerdige med at handle. Både ud og ind. Ikke mindst hvis de vil duellere med FCK. Det bedste hold i Superligae­n lige nu er nemlig FC København, der i øjeblikket spiller det bedste fodbold i tiden under Jess Thorup.

OK, VEJLE VAR ikke den store mundfuld, men nu kan FCK-mandskabet altså notere sig en målscore på 11-0 i de seneste tre kampe, ingen nederlag i Superligae­n, klar til Conference League-gruppespil­let – og med FCM’s nederlag en førsteplad­s i Superligae­n.

En placering man skal to år tilbage for at finde …

FORKLARING­ERNE ER MANGE, men tilgangen af Kevin Dicks og et bundsolidt forsvar er i hvert fald en af dem.

Carlos Zeca er tilbage i rollen som Superligae­ns bedste kontroller­ende midtbanesp­iller – og Pep Biel er blomstret op som kreativ kraft.

Selv salget af Mohamed Daramy ser FCK ud til at overkomme, og mon ikke at Peter ’PC’ Christians­en skal ud med det store svipe på MobilePay til forstaerkn­inger? Det tror jeg.

En central forsvarer og en angriber kunne vaere gode bud.

Lige nu er FCK i hvert fald det eneste hold i Superligae­n, der kan få praedikate­t mesterklas­se!

HVAD ELLERS I EN Superliga, der virker i fremragend­e form på underholdn­ingsfronte­n?

AGF spillede den bedste halvleg i saesonen og kunne gå til pause med en føring på 2-1 mod OB, men helt ufatteligt overlod de alt initiativ til fynboerne. AGF lod sig presse alt for langt tilbage og blev fortjent straffet med Opondos kasse i overtiden. Krise? Ja da – men udtrykket, spillet og trykket på OB i første halvleg bør kunne bruges til noget fornuftigt.

Silkeborg bliver bare ved med at imponere. OK, Randers var måske en anelse mast efter Europa League-kvalifikat­ion i torsdags, men det tager ikke noget fra Kent Nielsens fornemme saesonstar­t.

Peter Sørensen vil laere Vejle at daekke bedre op – og han fik i den grad noget at øve sig på mod FCK. Der er nok at gøre, hvis Vejle skal fri af bunden.

NU STÅR DEN PÅ landsholds­pause og tre VM-kvalifikat­ionskampe – men som Superligae­n underholde­r i øjeblikket, så siger jeg på glaedeligt gensyn.

I øvrigt mener jeg, at OL-billetten er kronen på vaerket for den udvikling, som dansk ishockey har vaeret igennem de seneste ti år

– og en fed belønning for den gyldne generation. Det har vaeret lige ved og naesten flere gange, men nu sad pucken lige i isskabet. Vanvittigt flot!

Kaempe comeback af Brøndby i den måske sjoveste kamp, der endnu er spillet i dette års Superliga. Imponerend­e!

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? VIldt comeback
Anis Ben Slimane åbnede scoringen og sendte Brøndby på sejrskurs i en af saesonens hidtil mest underholde­nde kampe.
FOTO: LARS POULSEN VIldt comeback Anis Ben Slimane åbnede scoringen og sendte Brøndby på sejrskurs i en af saesonens hidtil mest underholde­nde kampe.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark