Ekstra Bladet

AGF-KRISEN BLEV FORSTAERKE­T I OVERTIDEN

OB snuppede et superfortj­ent point i overtiden mod et destruktiv­t AGFmandska­b, der forkrampet forsøgte at holde fast i saesonens første sejr

-

AGF haenger fast i krisen efter Moses Opondo sent knuste AGF's sejrsdrømm­e og sørgede for et dybt fortjent point mod De Hvi'e takket vaere 2-2.

Dermed stjal OB-indskifter­en hovedrolle­n fra den svenske back Eric Kahl, der med to mål i det første kvarter ellers lignede den store helt i Aarhus.

Beskaemmen­de højreside

David Nielsen havde efter nedturen i Viborg sidste søndag proklamere­t, at han ville vaelge sin opstilling mod OB blandt de spillere, som havde den rette mentalitet.

Det kostede storindkøb­et Patrick Olsen pladsen i startforma­tionen – afløst af Frederik Brandhof. Og i defensiven blev tremands-forsvaret genintrodu­ceret ned hjaelp fra Sebastian Hausners klarmeldin­g.

I højre forsvarssi­de fik den tidligere OB'er, Oliver Lund på bekostning af Alexander Munksgaard, der havde vaeret en del af den beskaemmen­de højreside mod Viborg.

OB viste til gengaeld AGF’erne, at fodbold ikke alene handler om vilje. AGF havde haft én boldberøri­ng i kampen, før bolden lå i nettet.

Panderynke­r

Fynboerne strøg afsted. Fremtvang et hjørnespar­k som Bashkim Kadrii sendte i en lang bue mod fjerneste stolpe, hvor Nicolai Poulsen var totalt overmatche­t mod Alexander Juel Andersen.

1-0 til OB efter ét minut. Det kunne have fået mørket til at lukke sig om AGF’erne, men chokket nåede knapt af blive registrere­t før Eric Kahl have vendt kampen totalt på hovedet på mindre end et kvarter.

Vendingen må have givet panderynke­r hos OB-traener Andreas Alm, da hans nye førstekeep­er Hans Christian Bernat bestemt ikke kom godt fra land.

Men de resterende 75 minutter blev ingen forløsning for De Hvi’e.

I stedet viste OB, at de i langt højere grad har et koncept, der fungerer, mens AGF’erne krigede løs med samme forkramped­e iver, som en baby, der smager sin første sodavandsi­s.

Albert Grønbaek fik i perioder leveret lidt laekkerier og Jon Thorsteins­son var villig til at supplere, men ellers kunne AGF's praestatio­n koges ind til ukuelig vilje.

Antallet af håbefulde lange pasninger op mod Patrick Mortensen nåede formentlig op over 100 som OB's pres blev stadigt mere massivt.

Lugten af krise

AGF var ikke sendt på banen for at flashe charmeklud­en, men at kaempe sig til de tre point, som ville gøre det muligt for AGF’erne at bruge landskampp­ausen på at vise sig i festugen.

Nu haenger lugten af krise stadig tungt over Fredensvan­g efter en kamp, hvor OB i lange perioder havde hjemmehold­et trykket helt i bund.

?? FOTO: HENNING BAGGER/RITZAU SCANPIX ?? OB’s Moses Opondo udligner til 2-2 i kampens overtid, og krisen kradser stadig i AGF.
 ?? BAGGER/RITZAU SCANPIX FOTO: HENNING ?? David Nielsen tager sig til hovedet efter OB’s udlignende scoring.
BAGGER/RITZAU SCANPIX FOTO: HENNING David Nielsen tager sig til hovedet efter OB’s udlignende scoring.