Ekstra Bladet

INTET TYDER PÅ ATTENTAT

KUNSTNER KØRTE GALT MED LIVVAGTER: Der er intet lige nu, der antyder, at ’ydre påvirkning­er’ var skyld i ulykke, der kostede Lars Vilks livet

- JAKOB HANSEN jakohan@eb.dk

Alt tyder foreløbig på, at der var tale om en tragisk ulykke, da kunstneren Lars Vilks og to betjente søndag mistede livet i forbindels­e med en ulykke på E4 i Sverige.

Det oplyste svensk politi på et pressemøde i går formiddag.

Politiet har arbejdet intenst med sagen søndag eftermidda­g, aften og nat, og arbejdet er fortsat ikke afsluttet, oplyser de.

Men foreløbig tyder det altså på, at det ikke var ydre påvirkning­er, der førte til, at bilen med Lars Vilks og to betjente havnede i modsatte kørebane på motorvejen.

– Der er intet, der på nuvaerende tidspunkt taler for, at der skulle vaere tale om en form for attentat, lød det fra Stefan Sintéus, der er chef for den regionale efterforsk­ningsenhed, på pressemøde­t.

Han fortalte, at man endnu ikke fuldstaend­ig kan udelukke, at der har vaeret ’ydre påvirkning­er’ mod bilen med Lars Vilks og de to betjente, men der er endnu ikke noget, der antyder det.

Det er dog stadig uvist, praecis hvorfor ulykken fandt sted.

– Vi har fundet nogle daekrester, så vi kigger på muligheden for, at der kan have vaeret en form for daekeksplo­sion, lyder det fra Stefan Sintéus.

Han fortaeller, at livvagtbil­er har punkterfri daek, men at man alligevel kigger på den mulighed som årsag til, at føreren af bilen har mistet herredømme­t og altså er havnet i den fatale ulykke, hvor en modkørende lastbil blev ramt.

Chauffør på hospitalet

Umiddelbar­t efter ulykken brød både personbile­n og lastbilen i brand. Føreren af lastbilen blev bragt på sygehuset efter ulykken, og politiet skal nu afhøre chaufføren på hospitalet.

– Vi sender vores tanker til alle pårørende, familie og kolleger til de omkomne, lød det fra politiet på pressemøde­t.

Kunstneren Lars Vilks blev 75 år. Han var beskyttet af livvagter på grund af flere trusler mod hans liv, blandt andet på grund af hans tegninger af profeten Muhammed. Lars Vilks var til stede på Krudttønde­n under terrorangr­ebet i København i februar 2015.

På pressemøde­t oplyste politiet, at de har ivaerksat et større krisebered­skab som følge af ulykken, som blandt andet kan hjaelpe de pårørende til de draebte og de folk, der var på ulykkesste­det efter ulykken.

Politiet ved endnu ikke, hvem der førte bilen, ud over at det var en af de to livvagter.

Vi har fundet nogle daekrester, så vi kigger på muligheden for, at der kan have vaeret en form for daekeksplo­sion

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Den svenske kunster Lars Vilks levede under politibesk­yttelse som følge af dødstrusle­r.
FOTO: RITZAU SCANPIX Den svenske kunster Lars Vilks levede under politibesk­yttelse som følge af dødstrusle­r.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark