Ekstra Bladet

’HAN ER VED AT DØ, MAND’ HELT NYE BEVISER DUKKEDE OP I SAGEN

Den 42-årige Satudarah-laerling ’Mudi’ blev sidste sommer stukket ihjel. I går startede retssagen mod tre maend, der naegter sig skyldige

- CAMILLA MARIE NIELSEN METTE PEDERSEN cama@eb.dk; mepe@eb.dk

’Vi er stukket ned, kan du ikke komme herover og hente os. Skynd dig, der er en, der er ved at dø.’

23. juli 2020 klokken 03.48 modtager alarmcentr­alen et opkald fra en ung mand.

Han er ophidset og stresset og taler højt ind i røret, mens der bliver råbt i baggrunden.

Tre personer er blevet stukket med kniv på en øde parkerings­plads ved Lenesvej 25 i Brabrand. Den ene –42-årige Mohammad ’Mudi’ Al-Zerjawi – er dødeligt såret af et knivstik i højre baglår.

Alarmopera­tøren spørger, hvem der har stukket dem.

– Jeg ved det ikke, de er smuttet ... Hvor lang tid går der, før I kommer, råber den unge mand desperat.

De er på vej, lyder svaret. – Han er ved at dø, gentager han.

Skarp bevogtning

Alarmopkal­det blev i går afspillet af specialank­lager Jesper Rubow i Retten i Aarhus.

Her blev der taget hul på naevninges­agen om drabet på Satudarah-laerlingen Mudi.

Han døde en sommernat sidste år, da han sammen med tre andre mødte op på parkerings­pladsen i Brabrand og stod over for en anden gruppe maend.

❘ det, der må formodes at vaere i sidste øjeblik, har anklagemyn­digheden fået nye beviser i form af en krypteret chatkorres­pondance.

Beviserne er så friske, at anklager og forsvarere først har det fuldstaend­ige materiale senere på ugen.

Noget indforståe­t fremgik det under retssagen, at et indledende møde mellem anklager, dommere og forsvarere i går netop handlede om denne krypterede chat, og under sin forelaegge­lse konstatere­de specialank­lager Jesper Rubow, at det drejer sig om ’88.000 linjer fra tre profiler’.

□fter retsmødet bekraefted­e han over for □kstra Bladet, at der er tale om materiale fra den krypterede tjeneste SKY □CC.

Materialet kommer fra Frankrig og Holland, og der har vaeret et internatio­nalt politisama­rbejde i gang, forklarede anklageren, som dog ikke vil komme naermere ind på materialet­s art.

Det blev et blodigt og fatalt møde.

I går var retsbygnin­gen på Paludan Müllersvej skarpt bevogtet af politi. Tre unge maend på henholdsvi­s 22, 26 og 27 år er tiltalt i sagen, men naegter sig skyldige.

De blev alle tre ført ind i håndjern, som først blev fjernet, da de blev placeret ved siden af hver deres forsvarer. Retsmødet igennem sad ti betjente spredt rundt i lokalet.

To andre blev ramt

På tilhørerpl­adserne sad både pårørende til de tiltalte og den draebte. En sortklaedt kvinde med tørklaede graed, da alarmopkal­det blev afspillet.

Tiltalen mod de tre lyder på drab, drabsforsø­g, grov vold og trusler med en pistol. Ud over Mudi blev to andre ramt af kniv, mens den fjerde blev slået og sparket.

Hvad angår Mudi har anklagemyn­digheden subsidiaer­t tiltalt de tre for vold med døden til følge, hvis retten ikke mener, at der er tale om overlagt drab.

En sortklaedt kvinde med tørklaede graed, da alarmopkal­det blev afspillet

Han er ophidset og stresset og taler højt ind i røret, mens der bliver råbt i baggrunden

Forsvarer Michael Juul Eriksen, der repraesent­erer den 22-årige, oplyste i retten, at hans klient erkender at have stukket de to overlevend­e ofre, men han siger, at han handlede i nødvaerge

Ifølge anklagemyn­digheden er de tre tiltalte i sagen relateret til Brabrandgr­uppen og der er derfor blevet rejst tiltale efter den såkaldte bandeparag­raf 81a. Bliver de dømt, risikerer de derfor dobbelt straf.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark