Ekstra Bladet

NDET FOR DRAB Omgaerdet af mystik

-

Eddie Karl-Johan Christense­ns mor var den sidste, der talte med sin søn. Det var 9. maj sidste år klokken 22.01.

Herefter var der flere opkald til hans telefon, som aldrig blev besvaret. Skridtmåle­ren på hans telefon registrere­de sidste aktivitet mellem 22.02. og 22.03.

Og så var det slut med livstegn fra den 39-årige nordjyde.

Vi ved nu, at han aldrig slap vaek fra landejendo­mmen på Rendborgve­j i live. Han blev skudt på taet hold over to omgange og smidt på et bål.

– Jeg vil ikke tøve med at sige, at drabet havde karakter af en likviderin­g. Det var yderst målrettet, hensynsløs­t og kynisk. Eddie var reelt chanceløs i situatione­n, lyder det fra anklager Kim Kristensen.

Banalt motiv

Men hvorfor Eddie Karl-Johan Christense­n skulle dø en så brutal død på det sted, hvor han havde fået lov til at placere sin campingvog­n, er stadig omgaerdet af mystik.

Hvis man leder efter et motiv i skyldkende­lsen, er det eneste, øjet kan falde på, uhyggeligt banalt.

Retten laegger til grund, at offeret og Johan Reistad havde et eller flere skaenderie­r på gerningsaf­tenen, herunder om at Eddie fyldte en vanddunk op inde i køkkenet, og formentlig også om hans hund, Rocco, som Johan Reistad truede med at skyde, hvis den ikke kom i snor.

Jeg vil ikke tøve med at sige, at drabet havde karakter af en likviderin­g

– Jeg mener, at vi er kommet så taet på sandheden, som vi naesten kan komme. Men det er ofte sådan i drabssager, at der altid er noget, man ikke fuldstaend­ig kan afdaekke, siger anklageren.

– Der er nogle uoverensst­emmelser, blandt andet vedrørende hunden, og jeg tror, at det har spillet stor rolle i forbindels­e med den her konfrontat­ion, som endte så fatalt.

– Det virker som små ting i forhold til et motiv til drab?

– Ja, det kan du sige. Men sådan er det ofte i drabssager. Nogle gange er det små ting, der udløser fatale handlinger.

 ?? ??
 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? Nogle gange kan små ting føre til drab, siger anklager Kim Kristensen.
FOTO: RENÉ SCHÜTZE Nogle gange kan små ting føre til drab, siger anklager Kim Kristensen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark