Ekstra Bladet

Strid om arv efter Monty Python-stjerne

- ANNE-METTE GREGERS SIMMEL amgr@eb.dk

I januar sidste år døde den britiske komiker – og tidligere Monty Python-stjerne – Terry Jones i en alder af 77 år. Han havde i flere år lidt af en svaer frontallap­sdemens.

Nu har hans voksne børn – Bill og Sally Jones på henholdsvi­s 45 og 47 år – fra aegteskabe­t med ekskonen Alison Telfer trukket hans svenske enke, 38-årige Anna Söderström, som han levede sammen med de sidste 17 år af sit liv, og som han fik den 12-årige datter Siri med, i retten.

De voksne børn kaemper for at få omstødt faderens testamente – i håb om at få del i en større del af arven.

Deres påstand er, at han, grundet sin sygdom, mentalt ikke var tilstraekk­elig frisk, da han i 2016 underskrev testamente­t.

Indholdet af testamente­t er ikke offentligg­jort, men Anna Söderström formodes at vaere hovedarvin­g.

Ifølge Daili Mail handler tvisten isaer om Terry Jones’ hjem i London, som hans enke tidligere i år solgte for 2,8 millioner pund – knap 24,5 millioner kroner.

Nu henviser de voksne børn til en britisk lov fra 1975, der giver familiemed­lemmer mulighed for at kraeve ’rimelig støtte’ fra et dødsbo.

Ingen golddigger

Men ifølge Daily Mails kilder er store dele af enkens fortjenest­e fra hussalget gået til advokatudg­ifter, efter at Jones’ familie har kraevet at få foraeldrem­yndighed over 12-årige Siri.

Til The Times siger en kilde: – Anna har ingen planer om at gøre Terry Jones’ børn arveløse. De er en del af foretagend­et, der modtager hans royalties, og sådan ønsker Anna, at det skal fortsaette. Det er der, den reelle vaerdi ligger. Anna er ingen golddigger, lyder det.

 ?? FOTO: JOHAN MIKKELSEN ?? Flemming ’Bamse’ Jørgensen døde 1. janaur 2011. Han blev 63 år.
FOTO: JOHAN MIKKELSEN Flemming ’Bamse’ Jørgensen døde 1. janaur 2011. Han blev 63 år.
 ?? FOTO: JOHN BARRETT/RITZAU SCANPIX ?? Terry Jones kaempede de sidste år af sit liv med svaer demenssygd­om.
FOTO: JOHN BARRETT/RITZAU SCANPIX Terry Jones kaempede de sidste år af sit liv med svaer demenssygd­om.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark