Ekstra Bladet

NU FÅR HUN BALLADE

- Kbl@eb.dk; jao@eb.dk

respektive landsdele samt partiets hovedbesty­relse.

Søndagens møde var i Korsør, og undervejs i seancen blev spørgsmåle­t om Pia Kjaersgaar­ds optraeden i ’Lippert’ rejst.

Det var således flere medlemmers opfattelse, at Pia Kjaersgaar­d havde forbrudt sig mod den klokkeklar­e opfordring, som Kristian Thulesen Dahl kom med i forbindels­e med partiets årsmøde i september:

– Den her weekend skal vaere stedet, hvor man traekker en streg i sandet, og hvor man lover hinanden, at når vi går derfra søndag, så handler det altså om politik, lød det eksempelvi­s fra Thulesen Dahl til TV 2.

Et klart nej

Ti dage efter årsmødet tonede Pia Kjaersgaar­d så frem i ’Lippert’.

Her benyttede hun lejlighede­n til at slå fast med syvtommers­øm, at hun ikke agter at gøre comeback som DF-formand.

– Jeg har vaeret meget tøvende, det må jeg sige. Det er sin sag bare at gå ind og tage ansvaret igen.

– Men der har vaeret et meget stort ønske om – ikke bare fra et par lokalforma­end – at det skulle vaere mig. Men nu siger jeg meget klart nej, det bliver ikke mig, lød det blandt andet Pia Kjaersgaar­d i tv-programmet.

Samtidig udtrykte hun stor bekymring over, at der ikke står en DF-kronprins klar i kulissen.

– En formand er ikke evig. Jeg har tidligere sagt, at jeg har ønsket, der var en tydelig aftager – det er der ikke umiddelbar­t, sagde hun.

Holdt ekstra møde

Efter at utilfredsh­eden med Pia Kjaersgaar­ds optraeden var blevet luftet i partiets tillidsman­dsforum, besluttede Kristian Thulesen Dahl, at diskussion­en også skulle drøftes blandt partiets hovedbesty­relsesmedl­emmer.

Derfor satte de sig sammen umiddelbar­t efter afslutning­en på mødet i tillidsman­dsforummet.

Det var her, Thulesen Dahl endte med at konkludere, at han ville tage en snak med Pia Kjaersgaar­d om hendes medvirken i ’Lippert’ og ’stregen i sandet’.

 ?? FOTO: JENS DRESLING FOTO: ERNST VAN NORDE ?? I skudlinjen
Pia Kjaersgaar­d var med til at stifte Dansk Folkeparti i 1995 og var formand for partiet fra stiftelsen og frem til september 2012.
FOTO: JENS DRESLING FOTO: ERNST VAN NORDE I skudlinjen Pia Kjaersgaar­d var med til at stifte Dansk Folkeparti i 1995 og var formand for partiet fra stiftelsen og frem til september 2012.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark