Ekstra Bladet

HUN BEDER OM ET BOLIGBOOM

BILLIGERE HUSLEJE: Regeringen vil bygge over 20.000 almene boliger i de store byer

-

Er man førstegang­skøber med et almindelig­t job, kan det vaere vanskeligt at finde en bolig i en af landets større byer.

Derfor vil regeringen nu foreslå, at der bliver bygget flere almene boliger, lød det i går fra statsminis­teren i hendes åbningstal­e i går.

– Vi har brug for endnu flere boliger, der er til at betale. Derfor vil regeringen gøre det muligt at opføre mere end 20.000 flere almene boliger over de naeste 1015 år, sagde Mette Frederikse­n (S) i Folketinge­t.

Som eksempel på det aktuelle problem med boliger naevnte hun Nørrebro i København. Her koster en gennemsnit­lig trevaerels­es lejlighed ifølge salgsannon­cer hos større ejendomsma­eglere mellem fire og seks millioner kroner. En tilsvarend­e ejerlejlig­hed koster mellem tre og fem millioner kroner i Aarhus.

– Hvis de er førstegang­skøbere, så er det svaert. Virkelig svaert, fastslog Mette Frederikse­n.

Et stort problem

– Danmarks hovedstad er en by, hvor folk rent faktisk lever og bor. Endnu. Det er godt. Og når man ser rundt i verden, er det ingenlunde en selvfølgel­ighed.

– Men der er alligevel et problem. Et stort problem. Mange har ikke laengere råd til at bo i vores alle sammens hovedstad, lød det fra talerstole­n.

I åbningstal­en koblede hun manglen på billige boliger i de større byer med sammenhaen­gskraft. Hun citerede digteren Søren Ulrik Thomsen, der beskriver 1970’ernes blandede kvarterer, hvor kontoriste­r, akademiker­e og ’maerkeligt gennemsigt­ige eksistense­r’ boede dør om dør.

At bo dør om dør giver, mener Mette Frederikse­n, en forståelse for andre menneskers vilkår.

De røde stemmer nej

Liberal Alliances leder, Alex Vanopslagh, mener, at problemet med de meget dyre boliger har rod i, at der i almindelig­hed ikke bygges tilstraekk­eligt mange boliger i København, og at for mange af dem, der bygges, er for store.

– Og så er der en staerk venstreflø­j i København, der stemmer nej, hver gang man skal bygge i højden eller bygge i naerheden af en frø eller inde i byen. Det gør, at der er faerre boliger, end der ellers kunne vaere, og det presser priserne i vejret, mener han.

 ?? FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ?? Brug for hjaelp
Det skal vaere lettere for både politimand­en og paedagogen at få råd til at bo i landets fire største byer, fastslog statsminis­ter Mette Frederikse­n (S) i går i sin åbningstal­e i Folketinge­t.
FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN Brug for hjaelp Det skal vaere lettere for både politimand­en og paedagogen at få råd til at bo i landets fire største byer, fastslog statsminis­ter Mette Frederikse­n (S) i går i sin åbningstal­e i Folketinge­t.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark