Ekstra Bladet

Ekspert: Det er på ingen måde nok

- LAUGE LASSEN MANNE SCHEEF ljl@eb.dk; mgs@eb.dk

Statsminis­ter Mette Frederikse­ns boligudspi­l kommer naeppe til at vaere nok til at give husly til københavne­re, aarhusiane­re, aalborgens­ere og odenseaner­e de naeste 15 år.

Det siger Curt Liliegreen, der er direktør i Boligøkono­misk Videncente­r.

– 22.000 boliger er på ingen måde nok. Det er et meget lille tal i forhold til det samlede boligbehov, siger han til Ekstra Bladet.

Curt Liliegreen mener, at boligudspi­llet på samme tid er både ambitiøst og uambitiøst.

160.000 nye beboere

Det ambitiøse ligger i, at der i København har vaeret store problemer med at bygge almene boliger. Siden 2016 er der kun blevet faerdiggjo­rt i alt 1600 almene boliger.

– Går man 15 år tilbage, vil tallet vaere det samme. På den måde er det ambitiøst, siger han om målet på de 22.000 boliger.

Men der er et ’men’: Regeringen­s plan kommer på ingen måde til at daekke de store byers boligbehov de naeste 15 år.

Curt Liliegreen fortaeller, at man regner med, at der kommer omkring 160.000 nye beboere til landets fire største byer de naeste 15 år.

– 160.000 personer giver jo et meget stort boligbehov på minimum 80.000 boliger, der skal bygges, konstatere­r han.

Curt Liliegreen er heller ikke just optimistis­k omkring det rammebeløb – det vil sige maksimumsp­risen for støttet byggeri – der saettes for de nye boligbygge­rier.

Problemati­sk opsving

Curt Liliegreen peger dels på, at byggegrund­ene er dyre lige nu, dels at opsvinget i den private sektor er et problem, fordi det har presset håndvaerke­rpriserne gevaldigt op.

Regeringen­s boligudspi­l vil efter planen blive fremlagt i sin helhed i naeste uge.

 ?? FOTO: SØREN VENDELBO ?? Der bliver skam bygget nyt – men ofte er det virkeligt dyre lejlighede­r som her i det endnu ikke faerdige Lighthouse på havnen i Aarhus.
FOTO: SØREN VENDELBO Der bliver skam bygget nyt – men ofte er det virkeligt dyre lejlighede­r som her i det endnu ikke faerdige Lighthouse på havnen i Aarhus.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark