Ekstra Bladet

BEDER OM MERE

SIMON KJAER vil bygge videre på sommerens succesfuld­e EM-slutrunde, som anføreren stadig kan vaere frustreret over endte for tidligt

- ean og Ritzau EMIL ANESEN

2021 har vaeret et begivenhed­srigt år for landsholds­anfører Simon Kjaer.

Ud over det store landsholds­år har Kjaer også nydt succes i AC Milan, som anføreren var med til at kvalificer­e til Champions League – efter flere forsøg.

Saerligt sommerens EMslutrund­e står stadig klart i hukommelse­n for 32-årige Kjaer, og han er stadig aergerlig over, at eventyret sluttede i semifinale­n.

– Jeg kan stadigvaek stå den dag i dag med en irritation og frustratio­n over, at det sluttede på den måde, det gjorde. Jeg følte, vi vi havde mere i os, siger Simon Kjaer, der fortaeller, at han selv og holdet ikke stiller sig tilfreds med sommerens flotte slutrunde.

– Samtidig gør det også, at sulten, viljen og lysten til at blive ved med at bygge på, den har aldrig vaeret større. Personligt vil jeg have mere.

Blaest bagover Befolkning­ens begejstrin­g for landsholde­t er på ingen måde daempet efter EM. Det er heller ikke gået Simon Kjaers naese forbi.

– Man kan have en idé, men når man bor ude, kan det vaere lidt svaert at følge med i. Når man så kommer hjem, bliver man blaest bagover igen.

– Den stemning, der er omkring landsholde­t, det er sindssygt fedt at vaere en del af, siger Simon Kjaer. Bolden hos Milan Anføreren er gået ind i den sidste saeson af sin kontrakt med den italienske storklub AC Milan, men efter foreløbig lidt over halvandet succesfuld­t år i klubben, vil han gerne blive.

Kjaer indikerer dog, at bolden ligger hos AC Milan, som skal bestemme sig for, om klubben vil beholde den 32-årige dansker.

– Jeg er ikke kommet taettere på en afklaring. Men jeg er sindssygt glad for at vaere der. Jeg trives i både klubben og byen. Jeg har det godt, og jeg nyder at spille fodbold og min hverdag i klubben.

– Klubben kender min holdning og position, så når de har fundet ud af, hvad de vil, så ved de også, hvem de skal ringe til, siger Simon Kjaer.

Han skiftede til AC Milan i januar 2020 på en lejeaftale fra Sevilla. Lidt over et halvt år senere blev han købt fri af den spanske klub og underskrev en kontrakt på to år.

På lørdag kan Simon Kjaer spille sin 116. landskamp, når Danmark møder Moldova på udebane i VMkvalifik­ationen. Peter Schmeichel er den spiller, de har spillet flest landskampe med 129 kampe. Tirsdagen efter gaelder det Østrig.

Den stemning, der er omkring landsholde­t, det er sindssygt fedt at vaere en del af

Jeg trives i både klubben og byen

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Knaefald for Danmark
Simon Kjaer om landsholde­ts ambitioner: ’Der er drømme og håb om mere’.
FOTO: LARS POULSEN Knaefald for Danmark Simon Kjaer om landsholde­ts ambitioner: ’Der er drømme og håb om mere’.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark