Ekstra Bladet

Tidligere rivaler om Hamilton

-

’Quick’ Nick Heidfeld: Ufattelig fra første saeson

– Af alle F1-kørere, som jeg har mødt og talt med, skilte Lewis og Michael (Schumacher) sig ud. Det er ikke småsnak, hvor du taler om vejret, men den ligefremme, kontante samtale og atmosfaere­n havde jeg kun med dem. Det er svaert at beskrive, men det var noget anderledes, siger han til Autosport.

– Hvad kørsel angår, er det superimpon­erende, hvordan han udfordrede Fernando Alonso, som er den bedste kørere nogensinde i Formel 1. At komme ind og vaere på niveau med Alonso fra din første saeson er fuldstaend­igt ufatteligt.

Felipe Massa: Som Sennas perfektion

– Da Lewis begyndte i F1, var hans niveau tydeligt. Han havde Fernando Alonso ved siden af, og han vandt ikke mesterskab­et på grund af sin egen fejl; løbet i Kina, hvor han kørte i gruset på vej ind i pitten, siger han til Autosport.

– Året efter var det samme. Han kaempede (og vandt mesterskab­et lige foran Massa, red.). Naturligvi­s skete der en masse uheldige ting for mig, uheldige øjeblikke og situatione­r som Singapore (braendstof­fejl) og Singapore (motorfejl). Men hans niveau var tydeligt.

– Ingen forventede, at han ville slå Schumacher­s rekord, noget som naesten er for utroligt til at fatte. Hvad, han gør med en bil, er bare anderledes. Det minder om Ayrton Senna, selv Michael, den lille perfektion.

Romain Grosjean: Det onde trick giver succes

– Der er ingen tvivl om hans fart. Du har behov for fart, men det virkelig imponerend­e med Lewis er, at han altid saetter sig i den rigtige position, når han kører. Max (Verstappen) er det modsatte i år, selv med den bedste bil. Lewis spiller altid lidt klogere; det er et af hans ondeste tricks, siger han til Autosport.

– Det er at vide, hvad man skal gøre, og hvad man ikke skal gøre. Det er, hvad gør ham så succesfuld. Han kører meget intelligen­t. Han ved, at i år har han ikke den hurtigste bil, så han har aendret sin tilgang denne saeson, og det er, som om han hjaelper Max med at smide det vaek.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark