Ekstra Bladet

Første gang i seks år: Ny Windows-opdatering

-

For første gang i seks år er Microsoft kommet med er ny stor opdatering af Windows-styresyste­met, der anslås at ligge på 90 procent af verdens computere.

Windows 10 har vaeret igennem en grundig moderniser­ing, og resultatet er det nye Windows 11.

Ifølge Jens Hummelmose, der er skribent for techmediet Recordere.dk, kan man forvente en langt bedre brugerople­velse end tidligere. Fokus er på den moderne bruger, der er vant til at bruge tablets og smartphone­s.

– Det er et kaempe brugerflad­eløft, der gør Windowsopl­evelsen meget mere behagelig og moderne, siger han.

En af de store aendringer ved den nye opdatering er ifølge Jens Hummelmose den måde, man fremover vil arbejde med startmenue­n på.

– Før i tiden lå startmenue­n nede i venstre side af Windows, men nu har Microsoft taget konsekvens­en af, at skaermene vi bruger bliver større og større.

– Derfor er hele startmenue­n og proceslinj­en flyttet ind til midten af skaermen, siger han.

Hurtigere og behagelige­re

Jens Hummelmose mener, at ikke mindst profession­elle brugere og gamere vil få stor glaede af den nye opdatering.

– Den profession­elle bruger får en meget mere behagelig og intuitiv brugerople­velse. Og som gamer får man en meget hurtigere og mere Xbox-agtig oplevelse, forklarer han.

Kan kraeve opdatering

Udrulninge­n af Windows 11 sker i forskellig­e trin, så det er ikke alle, der allerede nu kan hente den nye version af styresyste­met.

Men når det bliver muligt for alle at tilgå den nye version, skal man ifølge Jens Hummelmose vaere opmaerksom på, om éns computer kan køre Windows 11.

– Selv nyere computere skal muligvis have en opdatering. Og det er vigtigt, man tjekker om de programmer, man allerede har, kan køre på Windows 11. Man skal ikke installere opdatering­en, hvis man er i tvivl, understreg­er Jens Hummelmose.

 ?? FOTO: LUCY NICHOLSON/RITZAU SCANPIX ?? Microsofts styresyste­mer anslås at ligge på 90 procent af verdens computere.
FOTO: LUCY NICHOLSON/RITZAU SCANPIX Microsofts styresyste­mer anslås at ligge på 90 procent af verdens computere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark