Ekstra Bladet

FRAVALGTE CHEFPOST

Landsholde­ts nye assistentt­raener, Christian Poulsen, havde mulighed for at fortsaette i Ajax

- EMIL ANESEN ean@eb.dk

Det var en glad Christian Poulsen, der efter 92 kampe som spiller for Danmark kunne vende tilbage til landsholds­lejren i sin nye rolle.

– Det er fedt og lidt nostalgisk. Bare det at vaere tilbage og snakke dansk, det saetter man pris på, lød det som det første fra den nye assistentt­raener.

Det kunne dog have fortsat på hollandsk i Amsterdam. Christian Poulsen havde nemlig mulighed for at fortsaette i Ajax.

– Der har vaeret andre tilbud. I foråret blev der lavet en rokade i Ajax, og jeg havde en mulighed for at stå i spidsen for et ungdomshol­d, og det overvejede jeg meget.

Efter to år som en del af traenertea­met i Ajax med en lang arbejdsuge havde den tidligere landsholds­spiller dog sin familie i tankerne, da han tog beslutning­en om at sige ja til Kasper Hjulmand.

– Jeg har haft

en karriere med så mange år i udlandet med få ferier. Det at vaere et helt menneske betyder også at vaere en god far. Jeg nød de to år i Ajax, men man er meget på.

Ingen cheftraene­rdrøm

Mange taenker måske, at jobbet som assistentt­raener tit kan vaere et skridt mod cheftraene­rposten, men 41-årige Christian Poulsen har dog ikke en direkte drøm om at blive cheftraene­r lige nu.

– Jeg er ikke sådan en, der siger, at jeg har de her ambitioner om tre år eller om fem år, men lige nu passer det mig godt. Det er noget, der skal udvikle sig over tid.

For den tidligere landsholds­spiller gaelder det om at udvikle sig selv samtidig med at hjaelpe til med andres udvikling.

– Jeg har, siden jeg stoppede, traenet mange børn, så det er mere det at arbejde med mennesker.

– Nu traener vi så elite her, og det er spaendende, men de to gange om ugen, jeg traener U11 med min søn, der laerer jeg også mange ting, siger Christian Poulsen.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark