Ekstra Bladet

Professor: Eksorbitan­t

-

Det er et uheldigt signal, Lars Gert Lose sender til de øvrige ansatte på ambassaden, når han sender sine børn i dyre privatskol­er, når det gaengse er offentlige skoler.

Sådan lyder det fra Kurt Klaudi Klausen, der er professor i offentlig ledelse på SDU.

– Det er helt sikkert et uheldigt signal at sende, når man lukker ambassader, trimmer organisati­oner og går gennem flere sparerunde­r, samtidig med at man har en topchef, der får sådan nogle bevillinge­r til sin familie, siger han.

– Det er jo fair nok, at børnene skal gå i en ordentlig skole. Og der kan også vaere noget, som taler for, at det er det, der er muligt i ambassadek­varteret. Men der skal godt nok vaere en god begrundels­e for, at man bruger så mange offentlige midler på, at en ambassadør­s børn kan gå i en privatskol­e.

Højt beløb

Han mener i det hele taget, at det er et højt beløb:

– Man kan betragte det som en del af hans løn – som et ulempetill­aeg. Men det er godt nok stort, når man får det samlet op på den måde.

– Jeg hører til dem, der mener, at offentlige topchefer typisk bliver aflønnet for lavt, hvis man sammenlign­er med det private. Men her sammenlign­er vi med det offentlige, og der er det eksorbitan­t.

 ?? FOTO: WIKIMEDIA COMMONS FOTO: STEVE HELBER/RITZAU SCANPIX. ?? Lars Gert Loses børn blev tilmeldt The Field School, mens han var ambassadør i Washington. Skatteyder­ne fik regningen.
FOTO: WIKIMEDIA COMMONS FOTO: STEVE HELBER/RITZAU SCANPIX. Lars Gert Loses børn blev tilmeldt The Field School, mens han var ambassadør i Washington. Skatteyder­ne fik regningen.
 ?? ?? Lars Gert Lose fik saertillad­else til at melde sin søn ind på University of Richmond.
Lars Gert Lose fik saertillad­else til at melde sin søn ind på University of Richmond.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark