Ekstra Bladet

Børn på offentlige skoler

-

Udenrigsmi­nisteriet bemaerker, at de 3,1 millioner kroner til Lars Gert Loses børns skolegang ikke er usaedvanli­gt meget for de danske diplomater, der er udstatione­ret i USA.

’Niveauet er sammenlign­eligt med andre udsendtes børn i USA,’ skriver ministerie­t, men det har ikke vaeret muligt for Ekstra Bladet at få dokumentat­ion for dette.

Udenrigsmi­nisteriet har således afvist en anmodning om aktindsigt fra Ekstra Bladet i de skoleudgif­ter, som ministerie­t har afholdt for danske udsendte i perioden 2015 til 2019.

Afslag på anmodning

’Det er ministerie­ts vurdering, at sammenstil­lingen af de ønskede oplysninge­r ikke kan foretages ved få og enkle kommandoer. Ministerie­t meddeler derfor afslag på din anmodning,’ skriver ministerie­t.

I stedet har Udenrigsmi­nisteriet

udleveret en oversigt, der viser de skoleudgif­ter, som ministerie­t i 2019 afholdt for alle udstatione­rede i USA.

Her fremgår det, at langt størstedel­en af de danske udsendte, som befandt sig i Washington i 2019, havde deres børn på offentlige skoler, hvor udgifterne er en brøkdel af det, som ambassadør Lars Gert Lose fik daekket.

F.eks. gik 18 børn af danske diplomater i 2019 således på skoler, hvor et skoleår kostede under 20.000 kroner.

Normalgrae­nsen

Til sammenlign­ing kostede det for et halvt års skolegang henholdsvi­s 192.000 kr. og 173.000 kr. på de institutio­ner, hvor Lars Gert Loses børn gik i 2019 – altså langt mere end de 180.000 kr., som er normalgrae­nsen årligt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark