Ekstra Bladet

MASKEREDE KNIVMAEND KOM BAGFRA

Der er uenighed om, hvad der skete på den parkerings­plads i Brabrand, hvo ren 42-årig Sat u dara h la erling blev d r ae b togto andre såreta f knivstik

- METTE PEDERSEN CAMILLA MARIE NIELSEN mepe@eb.dk; cama@eb.dk

Vaklende forsøger hans yngste kammerat at rejse sig. Blodet pibler frem fra både overkrop, arm og ben.

– Laeg dig ned, råber han og løber selv over til sine to andre venner. Også de ligger på asfalten, stukket med kniv. Den 42-årige Satudarah-laerling Muhammad ’Mudi’ Al-Zerjawi er mest alvorligt såret.

Sådan husker et voldsoffer fra Skive minutterne efter et fatalt møde mellem to grupper af maend 23. juli sidste år. Det forklarede han i Retten i Aarhus i går.

Han fortaeller videre, at han laegger pres på det håndklaede, nogen har lagt på Mudis mave for at bremse blodet. Der er allerede en stor pøl omkring rockeren. Så besvimer den yngste. – Hold her, beordrer han den kammerat, der ligger lige ved siden af Mudi – såret men ved bevidsthed.

Så slipper han selv håndklaede­t, tager sin bluse af og binder det om såret på den yngstes ben.

Naegter sig skyldige

Bag buskene, der omgiver parkerings­pladsen, flygter både maskerede og umaskerede maend ad små stisysteme­r.

De er vaek, inden den første patrulje når frem.

Tre maend fra Brabrand på hhv. 22, 26 og 27 år tiltalt for drab, drabsforsø­g, vold og trusler med en pistol. Alle naegter sig skyldige.

Efter to dages vidneforkl­aringer, dels fra to af de tiltalte og to af ofrene, står det klart, at parterne husker begivenhed­erne noget forskellig­t.

Pistol i hovedet

Det, som den 26-årige tiltalte har kaldt en slåskamp mellem to grupper, beskriver ofrene som et overfald og et baghold.

– Vi står og snakker, da jeg hører skridt bag mig, og så kommer en masse maskerede mennesker løbende. De har alle sammen knive. Jeg bliver sigtet med en pistol i hovedet og får besked på at laegge mig ned, fortalte voldsoffer­et.

Han får bank, men bliver som den eneste af de fire ikke stukket med kniv.

Den yngste kammerat, der også bliver såret, har forklaret, at der både kom tre og fire maend mod ham.

– Jeg prøver at rejse mig, men hver gang jeg gør det, stikker de mig, fortalte offeret, som blev stukket 14 gange.

– Jeg prøver at lukke mine egne huller. Min hånd begynder pludselig at sprøjte, og så holder jeg fast om den for at stoppe blodet. Jeg kan maerke, jeg er ved at dø.

’Sig trosbekend­elsen’

På et tidspunkt bliver der råbt, at Mudi er ved at dø. Fra asfalten hører voldsoffer­et også nogen gentage igen og igen ’Sig trosbekend­elsen’ til rockeren.

– Der taenker jeg, at den er helt gal. Det er noget, man som muslim siger, når man er ved at dø.

Hvor hurtigt derefter gerningsma­endene flygter, og hvor meget de hjaelper, er der uenighed om, men noget tyder på, at det er maskerede knivstikke­re fra Brabrand, der finder håndklaede­t frem, som bruges til at laegge pres på Mudis mave.

Det viser sig dog, at den 42-årige ikke er ramt i overkroppe­n. Pulsåren i det ene lår er skåret over, og han forbløder.

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Retten i Aarhus er staerkt bevogtet af politi under retssagen. Samtidig er der også adskillige vagter fra kriminalfo­rsorgen, civile efterforsk­ere og uniformere­de betjente inde i selve retssalen.
FOTO: ERNST VAN NORDE Retten i Aarhus er staerkt bevogtet af politi under retssagen. Samtidig er der også adskillige vagter fra kriminalfo­rsorgen, civile efterforsk­ere og uniformere­de betjente inde i selve retssalen.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark