Ekstra Bladet

Jussi i retten

-

Med en sort notesbog mellem haenderne har den verdensken­dte forfatter Jussi Adler-Olsen overvaeret de første tre retsmøder i drabssagen.

– Jeg er her, fordi jeg researcher til ’Afdeling Q’ nummer ti. Nummer ni udkommer 4. november, og den bog peger frem mod det, jeg forsøger at dygtiggøre mig i her,

– Og hvad er det, du skal dygtiggøre dig i?

– Alt hvad der overhovede­t berører kriminel adfaerd, lyder det lettere kryptisk fra forfattere­n, der er påpasselig med at afsløre detaljer.

– Når man laeser den sidste saetning i ’Afdeling Q’ nummer ni, så ved laeseren, hvorfor jeg er her, siger han hemmelighe­dsfuldt.

Han vil dog godt fortaelle, at der ikke er nogen saerlig grund til, at han følger lige netop denne retssag, og at han også skal følge flere andre sager, ligesom han besøger faengsler, taler med indsatte, tidligere indsatte og betjente.

Saetter tanker i gang

– Det er måske ikke engang en retssag, jeg skal beskrive i det endelige, men det er ligesom, hvis du har en karakter og ikke kender vedkommend­es baggrund, barndom, opvaekst. Så bliver den hul. Du skal vide meget mere om alting, end du ender med at skrive ned.

Krimiforfa­tteren har ikke ondt af de tre maend på anklagebae­nken, men de saetter alligevel nogle tanker i gang.

– Jeg synes, det er sørgeligt, og jeg ser dem hver isaer som nogen, der kunne vaere blevet brugt meget bedre, hvis de var blevet ført et andet sted hen tidligere i livet. Det er den saedvanlig­e sociale kritik.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark