Ekstra Bladet

SLYNGET 48 METER VAEK

29-årig for retten tiltalt for trafikdrab – han fortalte efter ulykken, at han havde drukket 12 øl

- JAN SØGAARD js@eb.dk

Med en promille på over to og med 85 kilometer i timen påkørte en 29-årig mand en 11-årig pige og hendes lillebror, der var stået af deres cykler i graesrabat­ten på Skelstrupv­ej i Maribo.

Den 11-årige blev slynget 48 meter ud på en mark, hvor hun lå livløs og med livstruend­e kvaestelse­r, mens spritbilis­ten flygtede. Pigen døde morgenen efter ulykken. Hendes lillebror slap med overfladis­ke skrammer i hovedbunde­n.

Det fremgår af anklageskr­iftet mod den 29-årige mand, der i dag stilles for Retten i Nykøbing Falster tiltalt for uagtsomt manddrab under saerligt skaerpende omstaendig­heder, vanvidskør­sel, flugt fra en ulykke og for at have udsat en modkørende bilist for fare under flugten.

Den 29-årige naegter sig skyldig, men da han blev fremstille­t i grundlovsf­orhør dagen efter ulykken, der skete 23. april i år klokken 20.15, erkendte han sig skyldig, men ønskede ikke at udtale sig. Han blev anholdt på en landejendo­m.

Drak 12 øl

Til betjentene, der anholdt ham, fortalte den 29-årige dengang, at han havde drukket 12 øl inden kørslen, og at han ’fortjente den hårdeste straf’. Hans promille blev målt til 2,02.

Tragedien skete, da familien var ude at gå tur med hunden. Foraeldren­e gik ifølge et vidne, som Ekstra Bladet talte med dengang, i venstre side af vejen med hunden, mens de to søskende cyklede med hjelme i graesrabat­ten i højre side.

Børnene var stået af cyklerne, da spritbilis­ten kom kørende i en Renault-varevogn med mindst 85 km/t., hvor der må køres 50 km/t. Varebilen kørte ud i rabatten og ramte børnene. Der var hjulspor i graesrabat­ten fra varebilen, og på stedet lå den 11-årige piges knuste cykel, hendes sko og lyserøde cykelhjelm.

Forruden på varebilen blev knust, så da bilisten flygtede, kunne han intet se gennem forruden.

Derfor kørte han i stedet med hovedet ud af sideruden mod Maribo. Cirka fem minutter efter ulykken kørte varebilen først midt på vejbanen i Østergade og straks efter helt over i modsatte vejbane, så en modkørende bilist måtte undvige til højre ad Refshaleve­j for at undgå et frontalt sammenstød med flugtbilis­ten.

Derfor er den 29-årige også tiltalt efter straffelov­ens § 252 om at have udsat bilistens liv og førlighed for naerliggen­de fare.

Bilisten, der undveg, er det eneste vidne under retssagen.

Anklager Iben Grønbaek går efter en laengere faengselss­traf efter strafskaer­pelsen for vanvidskør­sel og kraever den 29-årige frakendt førerrette­n ubetinget.

Han har siden ulykken siddet varetaegts­faengslet i arresten i Storstrøms Faengsel.

Dommen ventes i eftermidda­g.

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Tragedien skete på Skelstrupv­ej ved Maribo, hvor den 11-årige pige og hendes lillebror stod med deres cykler i graesrabat­ten. Varebilens fører var voldsomt beruset og kørte alt for staerkt, lyder tiltalen.
FOTO: PER RASMUSSEN Tragedien skete på Skelstrupv­ej ved Maribo, hvor den 11-årige pige og hendes lillebror stod med deres cykler i graesrabat­ten. Varebilens fører var voldsomt beruset og kørte alt for staerkt, lyder tiltalen.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark