Ekstra Bladet

Livstid for mordet på radiovaert

- CARSTEN NORTON cno@eb.dk

Højesteret idømte i går Satudarah-rockeren Alexander Findanis, 27, faengsel på livstid for drabet på det tidligere bandemedle­m og radiovaert Nedim Yasar, der blev begået 19. november 2018.

Han blev skudt to gange i hovedet gennem sideruden på sin bil, da han på Hejrevej forlod receptione­n for bogen ’Rødder’, der handler om hans liv og er skrevet af journalist og forfatter Marie Louise Toksvig.

Højesteret stadfaeste­de dermed straffene fra både byretten og landsrette­n, hvor en jaevnaldre­nde medtiltalt 25. februar i år blev frifundet for drabet. Alexander

Findanis, der kaldes ’Sjas’, er dermed den eneste dømte.

Hans forsvarer, advokat Jesper Storm Thygesen, er skuffet over Højesteret­s dom.

Ingen fast bagkant

– Jeg havde regnet med en tidsbestem­t straf i størrelsen 18-20 år, siger Thygesen, der mener, at Højesteret har foretaget en vurdering af den konkrete sag, som ikke nødvendigv­is kan opfattes som principiel.

Faengsel på livstid betyder i praksis sjaeldent, at den dømte ender med at sidde inde resten af sine dage, og Jesper Storm Thygesen forventer da også, at hans klient på et tidspunkt kan prøveløsla­des.

– Men der er noget mentalt i at vide, om man har en fast bagkant, siger Jesper Storm Thygesen.

Alexander Findanis fremstod under sidste uges møde i Højesteret fattet, og han havde overskud til smilende at hilse på sin mor og to andre pårørende ved ankomsten til retsbygnin­gen.

Højesteret skriver i dommen, at drabet havde karakter af en nøje planlagt likviderin­g, der blev udført på grov og kynisk måde ved brug af skydevåben på et offentligt sted efter straffelov­ens § 81b. Derfor skal straffen forhøjes med det halve. Da Findanis stod til 15 år for selve drabet og denne straf skulle forhøjes med det halve var faengsel på livstid eneste mulighed.

 ?? PRIVATFOTO ?? Alexander Findanis (tv.) kan søge om prøveløsla­delse efter 12 års afsoning af livstidsdo­mmen. Men han risikerer at sidde meget laengere.
PRIVATFOTO Alexander Findanis (tv.) kan søge om prøveløsla­delse efter 12 års afsoning af livstidsdo­mmen. Men han risikerer at sidde meget laengere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark