Ekstra Bladet

HVEM SKAL JEG VAELGE?

HOVEDBRUD: Kasper Dolberg, Andreas Cornelius, Jonas Wind og Yussuf Poulsen kaemper om pladsen i front – ingen er førstevalg hos os, siger Kasper Hjulmand

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

To sejre i de to naeste kampe kan sikre Danmarks sjette deltagelse ved en VM-slutrunde.

Rejsen mod Qatar har vaeret overbevise­nde for Kasper Hjulmands tropper, der med 22-0 i målscore har bevist en saerlig evne til at score mål.

Og landstraen­eren har også et svaert valg, han står over for, når han skal vaelge sin frontangri­ber til kampene mod Moldova og Østrig.

For skal han vaelge den rutinerede Yussuf Poulsen, der lige er kommet i gang med målene, eller Andreas Cornelius, der har fået en forrygende saesonstar­t i Trabzonspo­r.

Ungdommen presser sig også på i form af Jonas Wind og Kasper Dolberg, der er klar igen efter en drilsk knaeskade.

– Vi har ikke rigtig et førstevalg til angrebspos­itionen. Vi ser fra kamp til kamp og i forhold til, hvem vi skal møde, siger Kasper Hjulmand, der med den melding godt kan indikere, at han vaelger to forskellig­e til pladsen som den dybe angriber lørdag og tirsdag aften.

I storform

Andreas Cornelius er en af dem, der er vendt hjem til landsholds­lejren i storform. Han har scoret tre mål efter skiftet til Trabzonspo­r, der er med helt i toppen af den tyrkiske liga.

– Corner har vi mest brugt til at kaste ind fra baenken. Men nu tyder det på, at han er i en bedre forfatning, end vi har set ham laenge. Han banker mere på til at vaere en starter for os, erkender Kasper Hjulmand, der også har noteret, at Yussuf Poulsen er kommet i gang.

– Han kom lidt senere i gang på grund af EM, men han virker i en god forfatning, tilføjer han.

Kaempe potentiale

Og så er der det store spørgsmåls­tegn: Kasper Dolberg.

Han sad ude i september med en knaeskade, men er nu tilbage igen. Og starten på saesonen er et klart signal om, at noget stort er i vente.

Dolberg scorede tre mål i to kampe, heraf to mod mestrene fra Lille, men så kom skaden og satte en stopper for den staerke saesonstar­t.

– Der er sket mange maerkelige ting for Kasper. Han blev ramt af corona to gange, har vaeret skadet og haft indbrud i sit hjem.

– Hans gode EM-form tog han med hjem til starten af den nye saeson. Desvaerre blev han skadet. Nu håber vi han er klar igen, siger Kasper Hjulmand, der forudser, at saesonen kan blive stor for Dolberg i Nice.

– Han har fået en rigtig god traener, så det ligner en fin saeson, hvis han kan holde sig skadefri. Dolberg er hårdtarbej­dende og en klinisk afslutter. Han har potentiale til at blive en topangribe­r, siger Kasper Hjulmand, der erkender, at han var bekymret for ’Dollerens’ tilstand før EM.

– Det så skidt ud op til EM, fordi Kasper ikke var involveret i saerlig meget i Nice. Vi var lidt bekymrede for ham.

– Men heldigvis blev det hele jo forløst i Amsterdam. Det var meget passende, at det var lige der, han fik hul på bylden, fastslår landstraen­eren.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Det kølige overblik
Landtraene­r Kasper Hjulmand tog en slapper under traeningen i Helsingør.
FOTO: LARS POULSEN Det kølige overblik Landtraene­r Kasper Hjulmand tog en slapper under traeningen i Helsingør.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark