Ekstra Bladet

Dansk panik: Flygtede fra tornadoen

-

Optakten til EM i kajakpolo fik et alvorlig knaek for de 15 deltagende nationer, da en tornado pludselig ramte siciliansk­e Catania, hvor mesterskab­et finder sted denne uge.

Timerne efter, at den ramte, var havnebyen omdannet til et sandt kaos, hvor lokale såvel som deltagerne måtte flygte og gemme sig.

– Vi sad ved vores omklaednin­gstelt og kiggede ud på banerne og så en traeningsk­amp, mens vi ventede på at skulle ind til åbningscer­emonien i byen. Det begyndte at småregne, og vi jokede med, at vi ikke gad sidde derinde til åbningen og blive våde, siger kvindeland­sholds danske traener, Cecilie Moe Weinreich .

– Så tog vinden stille og roligt til, og vi begyndte at pakke sammen. Og lige pludselig hev vinden i vores pavillon. Vi forsøgte at holde fast i benene på teltet, men det gik relativt hurtigt. Tre-fire personer holdt fast, da et kraftigt vindstød ramte og skubbede dem indad.

– Da sagde jeg, at alle skulle give slip, tage hvad der lå i naerheden, tage en hjelm på, hvis de kunne finde en. Og så løb vi ellers.

– Da kom der en arrangør ud og sagde: I skal ud nu!

– Vi befandt os ude på molen, og vandet fra havet begyndte at sprøjte ind over, og de ville have alle vaek derfra.

Rent kaos

Det viste sig, at der på det tidspunkt ikke var ret mange tilbage på molen.

– Vi kunne se, at alt var kaos i de andre telte, der lå kajakker over det hele. Teltsidern­e blev slået løs, og jeg fik et hjørne fra et af dem i hovedet. Men vi løb bare videre, selv om vi ikke kunne se så meget foran os.

– Vi har jo oplevet lyn og torden hundredvis af gange. Men det her var oven i hinanden og over det hele. Vi har også prøvet at vaere på vandet, når det er begyndt at tordne, og vi har talt sekunderne, som man gør. Men her var det hele tiden, og vi befandt os lige midt i tordenvejr­et. Det var ikke så rart.

Det lykkedes det danske landshold at komme ind i en hal, hvor de andre deltagere befandt sig.

– Jeg fik sikret mig, at alle syv spillere var med. Vi fik kontakt til herrelands­holdet og fik at vide, at U21holdet var i sikkerhed på vores hotel.

Derpå fulgte et par timer, hvor ’det var rent kaos’, som hun formulerer det.

– Vi vidste ikke, hvad der skulle ske. Der kom ambulancer og redningsfo­lk med varmetaepp­er og vand, og vi havde nogle snacks, vi spiste, fortaeller hun.

Efter et par timer løjede stormen af.

– Det var supermaerk­eligt. Det gik fra et almindelig­t regnvejr til en reel risiko for skader. Og det skete meget hurtigt.

– Da vi stod og holdt fast i teltet ude på molen, virkede situatione­n utrolig farlig. Men risikoen ved at løbe virkede også farlig. Så vi skulle hurtigt finde ud af, hvad vi skulle gøre. Og vi anede jo heller ikke, hvor slemt det ville blive.

– Var vi blevet, var vi nok blevet ramt af ting, der fløj rundt. På de få minutter vi stod der, blev det ret farligt, og vi vidste ikke, hvad vi skulle stille op.

Selve EM begynder i dag.

haren

Der kom ambulancer og redningsfo­lk med varmetaepp­er og vand

 ?? PRIVATFOTO ?? Uvejr i Catania forud for EM i kajakpolo.
PRIVATFOTO Uvejr i Catania forud for EM i kajakpolo.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark