Ekstra Bladet

Stor utilfredsh­ed med parkerings­muligheder­ne i København

At finde parkerings­plads i København er svaert, og det går ud over blandt andre håndvaerke­re, som er afhaengige af at kunne parkere taet på en kunde

- NIELS FRIIS

Har du som håndvaerke­r brugt en god portion af arbejdsdag­en på at lede efter parkerings­pladser taet ved kunden i København? Så er du ikke alene.

Det er nemlig saerdeles vanskeligt at finde ledige parkerings­plader i landets hovedstad, hvis man samtidig er afhaengig af at skulle parkere taet på en kunde. Siden 2007 er der ikke for alvor kommet flere kommunale parkerings­pladser i byen, og samtidig er trafikken steget med 17 procent.

Det er helt afgørende, at han kan parkere taet på

I en ny analyse foretaget af SMVdanmark siger 70 procent af de adspurgte virksomhed­er, at de er enten utilfredse eller meget utilfredse med parkerings­forholdene i kommunen.

Det oplyser SMVdanmark i en pressemedd­elelse.

Desvaerre har det den betydning, at håndvaerke­re i stigende grad takker nej til opgaver i de travleste områder af København.

– Hvis en håndvaerke­r skal cirkle rundt i måske tre kvarter for at finde en parkerings­plads bare nogenlunde taet på kunden, så haenger det ikke sammen for ham. Og han skal som regel slaebe en tung vaerktøjsk­asse og materialer, så det er helt afgørende, at han kan parkere taet på, siger Lasse Lundquist, som er konsulent i SMVdanmark.

Kraever en bil

Trods historier om håndvaerke­re, der har skiftet varebilen ud med en ladcykel, er det ikke en løsning, der fungerer for alle, understreg­er SMVdanmark.

– Alternativ­e transportf­ormer er desvaerre ikke realistisk­e. Håndvaerke­ren kan ikke bare tage en ny faldstamme med i metroen eller køre med to nye toiletter på en cykelanhae­nger, siger Lasse Lundquist.

Så haenger det ikke sammen for ham

I stedet foreslår de at aendre på parkerings­reglerne.

– Tag nogle meter af den såkaldte 10- meter regel flere steder i København, og gør parkering lovlig for erhvervskø­retøjer. Reglerne siger, at man ikke må parkere 10 meter før et hjørne. Hvis vi f.eks. gjorde det til en 7-meter regel, når det gaelder erhvervsbi­ler, så vil der helt naturligt opstå markant flere pladser til f.eks. håndvaerke­re, lyder det fra Lasse Lundquist.

 ?? ARKIVFOTO: JENS DRESLING ?? Håndvaerke­re bruger lang tid på at finde parkerings­pladser i København.
ARKIVFOTO: JENS DRESLING Håndvaerke­re bruger lang tid på at finde parkerings­pladser i København.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark