Ekstra Bladet

NU KAN MEKANIKERE LAERE MERE OM ELBILER

Mekanikere får nu mulighed for at dygtiggøre sig inden for elbiler på saerlige kurser

- NIELS FRIIS

De danske forbrugere køber flere og flere elbiler, og det skaerper kravene til, hvad landets faglaerte mekanikere skal kunne, når de møder ind på arbejdet.

Ekstra Bladet Håndvaerke­ren har tidligere beskrevet, hvordan Metalindus­triens Uddannelse­sudvalg i samarbejde med arbejdsmar­kedets parter og erhvervssk­olerne har tilpasset uddannelse­n til personvogn­smekaniker, så der nu er mere undervisni­ng om elbiler.

Nu er turen så kommet til de faerdigudd­annede faglaerte mekanikere.

Metalindus­triens Uddannelse­sudvalg har nemlig nu udviklet to nye AMU-kurser, som skal imødekomme de krav, som det stigende antal el- og hybridbile­r stiller til mekanikern­es kompetence­r.

Det oplyser organisati­onen i en pressemedd­elelse.

Der er fart på elbilområd­et, og alene i august udgjorde elbiler 19 procent af det samlede antal nyindregis­trerede biler.

I årets første seks måneder udgjorde de rene elbiler 10 procent af det samlede bilsalg.

Derfor stiger efterspørg­slen på kompetence­r i håndtering af batterier og varmepumpe­teknologi til el- og hybridbile­r også, og de to nye kurser, som ligger inden for felterne højvolt batteri- og varmepumpe­teknologi, skal sikre, at mekanikern­e har de rette kompetence­r.

Forventer mange kursister

På kurserne kan mekanikere blandt andet laere om, hvordan man arbejder sikkert og med de rigtige vaernemidl­er, når man arbejder på højspaendi­ngsbatteri­pakkerne i el- og hybridbile­rne.

På det ene kursus kan man desuden laere om noget, der som oftest kun findes på de mest moderne elbiler, nemlig varmepumpe­r. Varmepumpe­r bruges blandt andet til at regulere indeklimae­t i bilen, når den holder til opladning, så der ikke skal bruges kraefter fra batteriet på det, når man er ude på sin køretur. Det nye kursus skal sikre, at faglaerte mekanikere kan arbejde på systemerne, så de er i stand til at servicere moderne elbiler.

Nu er turen så kommet til de faerdigudd­annede mekanikere

Derfor stiger efterspørg­slen på kompetence­r i håndtering af batterier

Autobranch­en oplever stor efterspørg­sel på kompetence­rne inden for de to nye AMU-kurser, og derfor forventes det, at der vil vaere høj aktivitet på kurserne.

AMU-kurserne vil blive udbudt allerede i fjerde kvartal i år på bl.a. Syddansk Erhvervssk­ole i Odense.

 ?? FOTO: COLOURBOX ?? Det stigende antal elbiler på de danske veje stiller nye krav til, hvad mekanikere skal kunne. Det skal to nye kurser afhjaelpe.
FOTO: COLOURBOX Det stigende antal elbiler på de danske veje stiller nye krav til, hvad mekanikere skal kunne. Det skal to nye kurser afhjaelpe.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark