Ekstra Bladet

Der mangler kvinder på erhvervsud­dannelsern­e

- STINE RØHE

Med Gry Astrups sejr er det første gang, en kvinde har vundet DM i murer. Og hovedperso­nen håber, at hendes sejr kan vaere med til at inspirere andre unge kvinder til at melde sig til faget.

– Jeg synes, det er godt, hvis andre kvinder også får lyst til at prøve, siger hun og opfordrer flere til at give uddannelse­n et skud.

Gry Astrup har ikke ladet sig maerke af at hun er en af de få kvinder på erhvervsud­dannelsen. Ifølge hende burde flere tage chancen og prøve kraefter med det praktiske fag.

– De skal da bare komme, siger Gry Astrup, der selv har vaeret meget glad for sit uddannelse­sforløb.

Gry Astrup sender bolden videre til kommunikat­ionsafdeli­ngen på erhvervsud­dannelsern­e, når det kommer til spørgsmåle­t om, hvorfor der ikke er flere kvindelige murerlaerl­inge.

– Jeg tror ikke, at piger er opmaerksom­me på, at de kan blive murer. Jeg synes ikke, der er nok reklame for murerfaget til pigerne, siger hun til Ekstra Bladet Håndvaerke­ren.

At der er plads til flere kvinder blandt de unge murerlaerl­inge bekraeftes af tal fra Børne- og Undervisni­ngsministe­riet.

I 2020 var det således kun tre procent af alle murerlaerl­inge i Danmark, som var kvinder.

Tallene fra 2020 fortaeller yderligere, at der er 41 procent kvinder og 59 procent maend på alle erhvervsud­dannelser i Danmark.

En kønsfordel­ing, der er skaev, men som er endnu mere udtalt på specifikke uddannelse­r.

Jeg synes ikke, der er nok reklame for murerfaget til pigerne

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark