Ekstra Bladet

NY FIAT DUCATO ER KLAR: HER GEMMER FORBEDRING­ERNE SIG

Fiat er klar med ny opdateret version af varebilen Ducato. Og du skal åbne dørene for at finde de store nyheder

- NIELS FRIIS

Varebilen Fiat Ducato er et af de mest saelgende erhvervskø­retøjer i Europa, og nu er storsaelle­rten klar i en ny, forfrisket udgave.

Den nye version er ottende generation Ducato, siden modellen første gang kom på markedet for omtrent 40 år siden.

Fiat oplyser, at den nye Ducato byder på forbedret komfort og ergonomi samt nyt udstyr, der bl.a. kan medføre autonom kørsel på niveau to ud af de maksimale fem mulige. Italienern­e vil nemlig gerne spille på de styrker, der har gjort Ducatoen til en populaer varebil – effektivit­et, fleksibili­tet og løbende forbedring­er. Og naturligvi­s også fornuftige priser – dem vender vi lige tilbage til.

Her finder man det nye

Som man måske kan se på billederne her, er der ikke de store visuelle aendringer til det ydre design på den nye Ducato. Den har dog fået nye forlygter med LED, og nederst i lygterne finder man et LED-bånd, der giver en saerlig lyssignatu­r, samtidig med at de midterste lygter giver 30 procent mere lys end konvention­elle halogenlyg­ter. Foruden er motorhjelm­en og kølergrill­en blevet redesignet, og på kølergrill­en finder man også et nyt Fiat-logo, som skal bidrage til at give modellen et mere råt udseende.

Man skal derfor åbne dørene ind til kabinen for at finde stedet, hvor Fiat har lavet de største aendringer til den nye Ducato.

Faktisk finder man allerede en af aendringer­ne, inden man overhovede­t når ind i bilen, for nu kan den fås med nøglefri betjening, så man kan saette sig og starte bilen uden at skulle have nøglen frem. Desuden kommer Ducato nu med elektronis­k håndbremse, ligesom man kan oplade sin telefon trådløst i et saerligt aflaeggeru­m i instrument­bordet. Man kan også slutte diverse remedier til via USB-A, USB-C og 230V-udtag i kabinen.

Bedre komfort

Som naevnt vil Fiat også gerne forbedre komforten og ergonomien i den nye Ducato, og det skal blandt andet sikres ved, at saederne har fået et nyt design, som gør dem mere rummelige og komfortabl­e takket vaere ny polstring.

Kørekomfor­ten skulle også vaere bedre, da elektrisk servostyri­ng nu er standard på alle varianter, og dermed forbedres både komforten og styringen af varebilen.

Ergonomien er forbedret ved, at det nye og mindre rat har integreret ratbetjeni­ng af diverse funktioner.

Opdaterede motorer

På motorsiden byder Ducato nu på et opdateret udvalg af dieselmoto­rer, der både er mere effektive og har et lavere forbrug.

Konkret betyder det, at motorerne nu har op til syv procent lavere CO2-udledning. Den nye Ducato kommer i Danmark med 140, 160 og 180 hk med en 6-trins manuel gearkasse eller en 9trins automatgea­rkasse.

Den billigste Ducato bliver L2H1 med 140 og manuel gearkasse til en startpris på 205.900 kr. ekskl. moms. L2H2 med 140 hk starter ved 215.900 kr. ekskl. moms, og L4H3 med 160 hk starter ved 279.900 kr. ekskl. moms.

For 10.000 kr. ekstra fås Ducato med 9-trins automatgea­r.

Kørekomfor­ten skulle også vaere bedre

 ?? FOTOS: FIAT ?? I fjor blev Fiat Ducato det mest solgte erhvervskø­retøj i Europa med 149.000 solgte eksemplare­r.
FOTOS: FIAT I fjor blev Fiat Ducato det mest solgte erhvervskø­retøj i Europa med 149.000 solgte eksemplare­r.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark