Ekstra Bladet

MERCEDES LANCERER NY KOMPAKT VAREBIL

En ny Citan er på vej fra Mercedes-Benz, og om kort tid bliver den også elektrisk

- NIELS FRIIS

Er man på jagt efter en kompakt varebil med stjernelog­o i front, er der nyheder på vej fra Mercedes-Benz.

Den tyske bilgigant har for nylig praesenter­et den nye udgave af den kompakte varebil, som Mercedes-Benz kalder Citan. Med den nye lover tyskerne, at der er mere udstyr, mere plads og høj komfort og funktional­itet.

– Verdenspre­mieren af den nye Mercedes-Benz Citan repraesent­erer en vigtig milepael for Mercedes-Benz, for med et nyt, markant design, endnu større rummelighe­d og fleksibili­tet samt et højt udstyrsniv­eau, der laegger sig op ad det, vi kender fra Mercedes-Benz’ personbile­r, placerer den nye Citan sig i forrest i kompaktseg­mentet, siger Louise

Klink Raaschou, som er salgschef hos MercedesBe­nz Vans i Danmark.

To størrelser

Citan er en kompakt varebil i klasse med konkurrent­er som Volkswagen Caddy og Renault Express.

Mercedes-Benz brander deres nye model som en sportslig og robust størrelse med et design, der designmaes­sigt laegger sig taettere op ad både Vito og Sprinter.

Den nye Citan fås i to forskellig­e størrelser. I den mindste version er der cirka 2,7 meter mellem de to aksler, og det er en opgraderin­g i forhold til den tidligere version. Varerummet kan sluge op til 2,9 kubikmeter, og er det ikke nok, kan man takket vaere en fleksibel skillevaeg inddrage passagersa­edet som en del af varerummet. Dermed forlaenges opbevaring­spladsen til op til 3,05 meter. Citan må derudover traekke op til 1,5 ton og fås desuden med skydedøre på begge sider, ligesom det er muligt at vaelge mellem topeller sidehaengs­lede bagdøre.

Senere følger en laengere version af Citan, som Mercedes-Benz endnu ikke oplyser laengden på.

Senere følger en laengere version af Citan

En raekke af motorer

Når det gaelder motorer på de fossildrev­ne versioner af Citan, vil der vaere en lang raekke af diesel- og benzinvari­anter

En vigtig milepael for Mercedes-Benz

at vaelge imellem. Den mindste dieselmoto­r fås i indstignin­gsmodellen Citan 108 CDI, hvor motoren yder 75 hk med et moment på 230 Nm. Som tallene indikerer, er Citan 108 CDI ikke ligefrem en raket, og 0-100 km/t. er overstået på 18 sekunder. Den mest kraftfulde dieselvari­ant, 112 CDI, har 116 hk og 270 Nm, og her går Citan fra 0-100 km/t. på 11,7 sekunder.

På benzinside­n er der to

forskellig­e motorer, som yder henholdsvi­s 102 og 131 hk. Den mindste går til 100 km/t. på 14,3 sekunder, mens versionen med 131 klarer discipline­n på 12 sekunder.

De danske priser og de praecise danske specifikat­ioner vil komme i løbet af september, oplyser MercedesBe­nz Danmark.

 ?? FOTOS: MERCEDES-BENZ ?? Sådan ser den nye Citan ud, der er Mercedes-Benz’ mindste varebil.
FOTOS: MERCEDES-BENZ Sådan ser den nye Citan ud, der er Mercedes-Benz’ mindste varebil.
 ?? ?? I kabinen har Mercedes-Benz gjort bilen mere personbila­gtig og skruet op for udstyrsniv­eauet.
I kabinen har Mercedes-Benz gjort bilen mere personbila­gtig og skruet op for udstyrsniv­eauet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark