Ekstra Bladet

NU TESTER FORD DEN ELEKTRISKE TRANSIT

Modellen bliver lanceret i foråret

- NIELS FRIIS

Ford er i fuld gang med forberedel­serne til lanceringe­n af den fuldtelekt­riske udgave af den populaere varebil Transit. Således triller de første prototyper af E-Transit, som modellen hedder, rundt på europaeisk­e i efteråret.

De fuldelektr­iske varebiler bliver lanceret i foråret, men inden da skal de igennem et omfattende testprogra­m på de europaeisk­e veje.

Den amerikansk­e bilgigant sender i alt 10 E-Transit-prototyper

ud på vejene i Europa, og bilerne er alle en del af Fords fuldelektr­iske testflåde, hvor hver varebil skal bevise sit vaerd som en naturlig del af hverdagen for blandt andre DHL, AWB-affaldshån­dtering og Post Norge. Uanset hvilke erhverv varebilern­e bliver en del af, så er målet med testprogra­mmet, at det skal give et tydeligt billede af, hvordan varebilern­e håndterer potentiell­e fremtidige arbejdsopg­aver.

Hånd i hånd

Testflåden repraesent­erer alle E-Transit-modellerne i serien – herunder almindelig­e varebiler, dobbeltkab­ine i van og chassis med en totalvaegt fra 3,5-4,25 tons.

Alle modeller i testflåden bliver testet af virksomhed­erne i seks eller tolv måneder.

– Vi vil vise, at det sagtens kan gå hånd i hånd at hjaelpe kunderne med at reducere deres miljøbelas­tning og samtidig forbedre deres produktivi­tet. Testprogra­mmet giver os desuden helt konkrete eksempler på antal kørte kilometer på ren el, og det hjaelper os med at vise vores kunder de forretning­smaessige fordele, E-Transit kan give. Derudover får Ford vaerdifuld viden og feedback på baggrund af testprogra­mmet, som vi kan bruge til at optimere bilerne endnu mere, siger Dave Petts, Market Lead, Urban Electrifie­d Vans, i Ford Europa.

Udgangspun­ktet i E-Transit er en batterikap­acitet på 67 kWh, hvilket giver en raekkevidd­e på en opladning

Det skal give et tydeligt billede

Derudover får Ford vaerdifuld viden og feedback

på op til 350 km. E-Transits elmotor har en maksimal ydelse på 198 kW, der svarer til 269 hk, og et drejningsm­oment på 430 Nm.

I Europa forventes ETransit som Van-model at have op til 1616 kg nyttelast, mens nyttelaste­n i Chassismod­ellen

forventes at vaere op til 1967 kg.

Ifølge Fords egne beregninge­r er driftsomko­stningerne sammenlign­et med en tilsvarend­e dieseldrev­et Transit 40 procent lavere med den nye E-Transit.

 ?? FOTOS: FORD ?? Ford har taget hul på det sidste forbereden­de arbejde inden lanceringe­n af den elektriske Transit.
FOTOS: FORD Ford har taget hul på det sidste forbereden­de arbejde inden lanceringe­n af den elektriske Transit.
 ?? ?? E-Transit kan fås i mange forskellig­e udgaver.
E-Transit kan fås i mange forskellig­e udgaver.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark