Ekstra Bladet

DET KNIBER MED IT-SIKKERHEDE­N I MINDRE VIRKSOMHED­ER

Naesten halvdelen af de danske små og mellemstor­e virksomhed­er har for lav digital sikkerhed

- NIELS FRIIS

Det kan betyde, at en virksomhed mister sit forretning­sgrundlag

Bliver man ramt, kan det medføre store omkostning­er

Landets små og mellemstor­e virksomhed­er (SMV) har ikke altid styr på den digitale sikkerhed. Det viser Erhvervsst­yrelsens årlige analyse, ’Digital sikkerhed i danske SMV’er’.

Analysen viser, at hele 40 procent af de danske SMV’er har et utilstraek­keligt digitalt sikkerheds­niveau.

Det skriver Erhvervsst­yrelsen i en pressemedd­elelse.

– Det er bekymrende, at så mange SMV’er fortsat ikke sikrer sig tilstraekk­eligt mod digitale angreb og ikke har styr på helt basale sikkerheds­tiltag, siger Torsten Andersen, vicedirekt­ør i Erhvervsst­yrelsen.

Selvom man ofte i medier kun hører om cyberangre­b, der rammer de store virksomhed­er, er der også mange små og mellemstor­e virksomhed­er, som hvert eneste år udsaettes for hackerangr­eb. Bliver man ramt, kan det medføre store omkostning­er for den enkelte virksomhed, f.eks. gennem tabt omsaetning eller mislykket digital omstilling, og det kan i yderste konsekvens betyde, at en virksomhed mister sit forretning­sgrundlag.

Det kan man gøre

En del af SMV’erne peger i analysen på en raekke punkter, der kan tjene som en del af løsningen. Én forklaring på det manglende fokus på digital sikkerhed kan vaere, at naesten en tredjedel af SMV’erne har oplevet udfordring­er ved at anvende itsikkerhe­dsløsninge­r.

SMV’erne peger isaer på manglende it-kendskab og -kompetence­r, manglende økonomiske ressourcer og usikkerhed­en ved gevinsten i at investere i digital sikkerhed.

– Det er positivt, at SMV’erne peger på konkrete tiltag, der kan løfte deres digitale sikkerhed. I Erhvervsst­yrelsen

stiller vi vaerktøjer og gode råd om digital sikkerhed til rådighed for alle virksomhed­er på hjemmeside­n Sikkerdigi­tal.dk, siger Torsten Andersen.

– Vi arbejder selvfølgel­ig løbende på at forbedre og få udbredt disse vaerktøjer og gode råd til endnu flere danske virksomhed­er, siger vicedirekt­øren.

 ?? ARKIVFOTO: FINN FRANDSEN ?? Ikke alle små og mellemstor­e virksomhed­er har styr på it-sikkerhede­n, viser ny analyse.
ARKIVFOTO: FINN FRANDSEN Ikke alle små og mellemstor­e virksomhed­er har styr på it-sikkerhede­n, viser ny analyse.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark