Ekstra Bladet

Nu kan mester få lynhurtig elbil på gule plader

Vil mester gerne køre grønt, men ikke gå glip af power, kan Ford Mustang Mach-E måske vaere en løsning

- NIELS FRIIS

Skal mester have ny bil, kan det vaere tid til at skifte til en elbil. Hvis man samtidig ikke vil risikere at gå ned på antallet af kraefter, kan Fords nye påfund vaere en løsning.

I foråret lancerede Ford elbilen Mustang Mach-E, som er maerkets første fuldelektr­iske personbil. Nu er den elektriske SUV imidlertid trukket i arbejdstøj­et, så den i stedet for bagsaeder er udstyret med et varerum, mens de hvide plader er udskiftet med gule.

Ford Mustang Mach-E Van hedder den nye varebiludg­ave, som er en ombygget varebilsve­rsion af den normale personbil.

– Med afsaet i de ikoniske Mustang-signaturtr­aek, den elektriske råstyrke samt en strømlinet teknologi appellerer den nye Mustang Mach-E til et bredt publikum. Ved at ombygge den i forvejen rummelige Mach-E til en varebil tilbyder vi nu vores varebilsku­nder en eksklusiv varebil, der er udover det saedvanlig­e, siger Tom Maxmølris, som er Ford Danmarks chef inden for varebiler.

Flere versioner

Vil man køre elektrisk Mustang på gule plader, er der to forskellig­e batteripak­ker at vaelge mellem, nemlig standard raekkevidd­e og udvidet raekkevidd­e.

Derudover har man ved varebilen valget mellem bag- eller firehjulst­raek. Elsystemet i Mustang Mach-E Van yder mellem 269 hk og op til 487 hk i topversion­en, kaldet GT. Prisen for den nye Mach-E Van ligger fra 416.440 kr. inkl. moms og levering. Uden moms ligger fraprisen på 329.808 kr. Prisen for den mest kraftfulde version som varebil er 597.090 kr. inkl. moms og levering og 474.331 kr. ekskl. moms.

Hvis man gerne vil have den mest prisvenlig­e version, men laengere raekkevidd­e, begynder prisen med den ekstra raekkevidd­e på 459.940 kr. inkl. moms og 364.604 kr. ekskl. moms. Det er med andre ord ikke helt gratis at blive ejer af en Mustang Mach-E Van.

Raekkevidd­en i elbiler svinger mellem 400 km med firehjulst­raek og standard raekkevidd­e til op til 610 km for varianten med baghjulstr­aek og ekstra raekkevidd­e. Varerummet måler 1570 mm i laengden og har en bredde på 1300 mm mellem sidedørene. Varerummet måler 775 mm i højden. Tilkobling­svaegten er både med og uden bremser 750 kg, hvorfor mester altså ikke kan køre rundt med de helt store entreprenø­rmaskiner på anhaengere­n.

Med den nye varebilsva­riant håber Ford Danmark, at de kan få fat i en ny gruppe varebilsku­nder.

– Mustang Mach-E Van er en eksklusiv varebil, der skiller sig ud i gadebilled­et. Her er en varebil, hvor design og signalvaer­di spiller en lige så stor rolle som lasteevne og andre gaengse praktikali­teter, man normalvis forbinder med en varebil. Det er en oplagt varebil for firmaer, der ønsker at styrke deres grønne profil samt at skabe en gennemgåen­de grøn tråd fra udbud af kvalitetsp­rodukter og helt ned til valget af leveringsf­orm, siger Tom Maxmølris.

 ?? FOTO: FORD ?? Ford lancerer nu en varebilsud­gave af den elektriske Mustang Mach-E.
FOTO: FORD Ford lancerer nu en varebilsud­gave af den elektriske Mustang Mach-E.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark