Ekstra Bladet

Siddique blev udsat for racisme

-

Statsminis­ter Mette Frederikse­n (S) tager afstand fra et verbalt angreb mod folketings­medlem Sikandar Siddique og hans foraeldre i forbindels­e med Folketinge­ts åbning i tirsdags.

Det skrev hun på Facebook i går i forbindels­e med åbningsdeb­atten.

’Han blev i går udsat for et helt uhørt racistisk angreb lige uden for Christians­borg. Det er slemt nok i sig selv. Men endnu vaerre er det, at hans gamle foraeldre også blev udsat for en helt urimelig og ubehøvlet overfusnin­g,’ skriver Mette Frederikse­n blandt andet.

’Jeg bliver så ked af det, og jeg vil i aften bede Folketinge­t

samlet tage afstand fra episoden. Et racistisk angreb på en familie er et angreb på alle minoritete­r. Det hører ikke hjemme i Danmark’.

’Og et angreb på en demokratis­k folkevalgt politiker er et angreb på selve demokratie­t. Det hører derfor heller ikke hjemme i Danmark. Mine tanker går i dag isaer til Sikandars foraeldre,’ skriver hun.

En mand iført en T-shirt med teksten ’Fuck islam’ antastede Siddique, der er løsgaenger og leder af Frie Grønne, mens Siddique kom gående ud fra Christians­borg med sin mor og 82årige far, som måtte støtte sig til en rollator.

 ?? FOTO: PHILIP DAVALI/RITZAU SCANPIX ?? Allerede tirsdag og onsdag var en raekke folketings­kolleger, både fra rød og blå blok, ude med støtte til Sikandar Siddique, der har pakistansk­e rødder.
FOTO: PHILIP DAVALI/RITZAU SCANPIX Allerede tirsdag og onsdag var en raekke folketings­kolleger, både fra rød og blå blok, ude med støtte til Sikandar Siddique, der har pakistansk­e rødder.
 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? ’Jeg bliver så ked af det’, lyder det fra statsminis­ter Mette Frederikse­n.
FOTO: JONAS OLUFSON ’Jeg bliver så ked af det’, lyder det fra statsminis­ter Mette Frederikse­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark