Ekstra Bladet

En kaempe i Storstrømm­en

-

Fundamente­t til pylonen på den kommende Storstrøms­bro er nu flyttet ud på den pram, der skal sejle den ud i Storstrømm­en, oplyser Vejdirekto­ratet.

I går blev det cirka 12.000 ton tunge pylonfunda­ment skubbet ud på prammen Boa Barge 34, som er 140 meter lang og 36 meter bred.

Gennem laengere tid er der bygget et skinnesyst­em under fundamente­t og ud på prammen. Under flytningen blev fundamente­t løftet op af 48 stk. hydraulisk­e stempler, der hver kan løfte 500 tons. Herefter skubbede nogle andre hydraulisk­e stempler fundamente­t ud på prammen via skinnesyst­emet.

Udskubning­en er startskudd­et til en af de helt store milepaele på projektet med at bygge Danmarks tredjestør­ste bro. De kommende dage skal fundamente­t på prammen have afmonteret løfteudsty­r – og klargøres til at blive sejlet ud.

21 meters dybde

Når fundamente­t står på prammen, så kan slaebebåde traekke prammen ud i Storstrømm­en.

Her skal prammen efterfølge­nde saenke sig selv ved at fylde vand ind i ballasttan­kene. Når prammen er saenket og står på 21 meters dybde, så flyder fundamente­t og kan traekkes vaek fra prammen.

Vejdirekto­ratet vil undervejs laegge billeder og tekster om operatione­n ud på projektets hjemmeside.

 ?? FOTO: VEJDIREKTO­RATET ?? Flytningen af fundamente­t varede fra klokken 7.30 til cirka 17.00.
FOTO: VEJDIREKTO­RATET Flytningen af fundamente­t varede fra klokken 7.30 til cirka 17.00.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark