Ekstra Bladet

LIVSTIDSDØ­MT TILBAGE I BANDIDOS-VESTEN

Dømt for dobbeltdra­b ved attentat mod Hells Angels-fest i Titangade i 1996 – nu er han atter med i rockerklub­ben

- CARSTEN NORTON SUNE FISCHER cno@eb.dk; fish@eb.dk

Bandidos-rockeren Niels Poulsen blev i 1998 idømt faengsel på livstid for drabene på et HA-prøvemedle­m og en enlig mor samt 19 drabsforsø­g under et raketangre­b mod HA’s klubhus i Titangade på Nørrebro 6. oktober 1996.

Nu er han en fri mand og tilbage i Bandidos-vesten

Voldsom krig

Angrebet med våbnet af typen SAAB Bofors AT4 skete, mens HA holdt sin årlige vikingefes­t, hvor både klubbens medlemmer, støtter og adskillige ’civile’ uden tilknytnin­g til miljøet deltog.

Politiet var massivt til stede i området både op til og under festen, hvor samtlige deltagere blev fotografer­et og registrere­t af ordensmagt­en. Visitation­en skyldtes, at HA og Bandidos på davaerende tidspunkt udkaempede den såkaldte Store Nordiske Rockerkrig, som kostede adskillige menneskeli­v og sårede endnu flere. Men trods sikkerheds­foranstalt­ningerne lykkedes det altså Niels Poulsen at affyre sit kraftige våben fra taget af et skur et stenkast fra HA-huset. Poulsen havde tilegnet sig evnerne til at betjene udstyret under sin tid i Forsvaret. I 2015 blev Poulsen, som i dag er 48 år, prøveløsla­dt. Det blev i den sammenhaen­g oplyst i retten, at han levede et tilbagetru­kket liv, samt at han ikke deltog aktivt i rockermilj­øet laengere. I forbindels­e med prøveløsla­delsen blev Poulsen af rockerklub­ben Bandidos belagt med såkaldt ’non associatio­n’, der indebar, at han ikke måtte have kontakt til miljøet i perioden for prøveløsla­delsen.

Fejres med fest

Nu er prøveløsla­delses-perioden overstået, og Niels Poulsen er tilbage i Bandidos MC. Det er fremgået af opslag på sociale medier, hvor medlemmer har indkaldt til en fest, der bliver afholdt i klubbens afdeling i Brøndby i morgen. Over for Ekstra Bladet ønsker Niels Poulsen ikke at kommentere sagen, ligesom han hverken vil be- eller afkraefte Ekstra Bladets oplysninge­r om sin status. Andre kilder fortaeller, at han nu har status af ’pensionere­t medlem’, hvor han ikke behøver at tage del i klubbens rutinemaes­sige aktivitete­r som ugentlige møder og motorcykel­traef.

 ?? FOTO: ULF RYD/RITZAU SCANPIX ?? Herfra skete angrebet
Politiets teknikere på taget, hvor både det brugte og ubrugte raketstyr blev fundet efter attentatet 6. oktober 1996.
FOTO: ULF RYD/RITZAU SCANPIX Herfra skete angrebet Politiets teknikere på taget, hvor både det brugte og ubrugte raketstyr blev fundet efter attentatet 6. oktober 1996.
 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Niels Poulsen blev i 1998 idømt faengsel på livstid.
FOTO: PER RASMUSSEN Niels Poulsen blev i 1998 idømt faengsel på livstid.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark