Ekstra Bladet

Dømt på indicier

- Cno@eb.dk; fish@eb.dk

Niels Poulsen blev i 1998 idømt faengsel på livstid for to drab og 19 drabsforsø­g begået under raketangre­bet på Angels Place i Titangade.

Det var en sag, hvor afgørelsen syntes på vippen, og en frifindels­e derfor ikke kunne udelukkes. Poulsen naegtede selv ethvert kendskab til forbrydels­en, og ingen vidner kunne udpege ham. Han udfordrede også politiets vigtigste indicium – en elefanthue, der blev fundet i en kaelderska­kt naer affyringss­tedet.

Hue var ’faelleseje’

På huen fandt man en blodplet, der viste sig at stamme fra Bandidos-aspiranten.

Det benaegtede Niels Poulsen da heller ikke. Men blodplette­n måtte vaere af aeldre dato, erklaerede han og forklarede, at huen var faelleseje for samtlige medlemmer af Bandidosaf­delingen i Klodskov ved Nykøbing F.

Alle kunne altså bruge huen, og Niels Poulsen ville ikke udelukke, at han ved en tidligere lejlighed havde benyttet den, og at han på det tidspunkt havde fået en rift, som så havde afsat den lille plet.

Men dommere og naevninge troede ham ikke. De lagde saerlig vaegt på en forklaring fra en af militaeret­s overlaeger, der fortalte, at ukyndige sagtens kunne få en mindre skade ved øjet, hvis de affyrede en raket af den type, der blev anvendt i Titangade-angrebet.

Da det yderligere viste sig, at Niels Poulsen faktisk havde et lille ar ved det ene øje, var retten så overbevist, at Poulsen blev dømt, på trods af at han fastholdt, at han havde haft arret, fra han var lille.

Afslørende foto

Det viste sig efter dommen, at et afslørende billede, som aldrig havde vaeret offentligg­jort, havde ligget som et negativ i Ekstra Bladets fotoarkiv i halvandet år.

En af Ekstra Bladets freelancef­otografer havde taget det billede af Niels Poulsen under en politiakti­on mod Bandidos få dage efter angrebet i Titangade, før nogen var blevet anholdt for forbrydels­en. Niels Poulsen sås på billedet med en frisk skade under det højre øje.

– Det billede kunne have sparet os for meget arbejde, sagde den davaerende drabschef i Københavns Politi, Kurt Jensen.

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Niels Poulsen var prøvemedle­m, såkaldt ’prospect’, i Bandidos, da han i 1996 affyrede en raket mod HA’s klubhus i Titangade. Billedet, hvor skaden under øjet fra våbnets rekyl kan ses, blev taget af Ekstra Bladets fotograf ved en tilfaeldig­hed.
FOTO: PER RASMUSSEN Niels Poulsen var prøvemedle­m, såkaldt ’prospect’, i Bandidos, da han i 1996 affyrede en raket mod HA’s klubhus i Titangade. Billedet, hvor skaden under øjet fra våbnets rekyl kan ses, blev taget af Ekstra Bladets fotograf ved en tilfaeldig­hed.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark